Måndag Lunch - Rydström och VM

Måndag Lunch - Rydström och VM

En lite sent publicerad text som berör MFF:s nye tränare och jippot nere i Qatar.

Så blev det då till slut klart att snackepellen, Kalmarikonen och den som tränare så otroligt spännande kometen Henrik Rydström blev MFF:s nye tränare.
Väntat efter spekulationerna, men kul och mycket kittlande.

Malmö FF är kanske svensk idrotts tyngsta föreningsinstitution med en alldeles egen, mycket Malmöitisk kultur, och att komma in och sätta avtryck är inte alldeles enkelt, även om förutsättningarna på många sätt är bättre än i någon annan förening i landet.

Nu får i alla fall Henke Rydström chansen och jag tror på honom. Han har ett utmärkt intellekt och jag är säker på att han har en rätt god uppfattning om vad han ger sig in på.
Han har dessutom gjort åtminstone tre alldeles utomordentliga säsonger som tränare i allsvenskan nu och hade han varit en spelare hade han tagit "nästa steg" redan förra året.

Nu gäller det bara att hans vinnande personlighet griper tag i våra lite skadeskjutna spelare som kanske har både stukat självförtroende och en viss fotbollströtthet efter en oerhört dränerande säsong. Jag tror Rydström är precis rätt injektion för truppen och han har den verbala förmågan att nå ut till varje individ samt till gruppen som enhet.

Henrik Rydström är en härlig karaktär som tack vare sin snackepelle-persona alltid har väckt min uppmärksamhet. Jag har väl knappt skrivit ett enda av mina ökända julrim utan att denne Kalmarikon på något sätt har kommit med på ett hörn.

För fjorton år sedan publicerade jag dessutom den här krönikan och den är ju ett häftigt tidsdokument i sig. En viss Zlatan var untouchable och Gud i Malmö och Henke var en jäkligt störig vattenbärare i bonnalaget Kalmar. Idag är Rydström vår frälsare och Zlatan är persona non grata i MFF-kretsar. Fantastiskt kul att läsa med en stor portion självdistans.

Något som jag inte tycker är lika kul är jippot som startade nere i Qatar igår. Efter FIFA:s ordförande Infantinos infantila öppningsanförande i förrgår där han tog whataboutism till en helt ny nivå hade jag önskat att media bara drog därifrån och lät det äckligaste idrottsevenemanget sedan Berlin-OS 1936 pågå i tysthet.

Jag hoppas innerligt att de nationella förbunden tar lärdom av detta smuts-VM och börjar sätta press på FIFA på allvar. Vi kan inte acceptera att planetens finaste och största idrott kapas av oljemiljardärer och korrupta tjänstemän som lever i en närmast nordkoreansk bubbla.

Vi kan inte tillåta att världens mest inkluderande sysselsättning sätts i händer på skurkar och att VM arrangeras i länder där varken kvinnor eller homosexuella omfattas av mäskliga rättigheter och där matcherna spelas på arenor som fläckats av slavarbetares blod. Det får inte hända igen. Punkt.

Med dessa lite allvarstyngda ord önskar jag er alla himmelsblå därute en riktigt skön vecka. Om tio dagar tillträder vår nye tränare, då börjar återtåget mot toppen!

 

Pontus Kroon2022-11-21 12:54:46
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?