Måndag morgon: Vardagsvakuum

Måndag morgon: Vardagsvakuum

"Det var ett bra ställe att vara på, just där och då. En dryg halvtimme efter att Malmö FF slagits ut ur Europa League och säsongen 2019 definitivt hade tagit slut."

Motala
Jag rullade kundvagnen långsamt framför mig genom stormarknadens gångar och hyllkorridorer. Torsdag kväll och klockan närmade sig halv tio. Knappt några kunder att trängas med och den personal som syntes till var alla inne i en avslappnad del av sitt arbetspass, där socialt snack kollegor emellan prioriterades högre än serviceplikt och uppmärksamt bemötande.

Det var ett bra ställe att vara på, just där och då. En dryg halvtimme efter att Malmö FF slagits ut ur Europa League och säsongen 2019 definitivt hade tagit slut. En plats där jag och mina känslor kunde vara för oss själva, osynliga för omvärlden men ändå i ett sammanhang som antydde att livet skulle gå vidare.

Ett slags vakuum där risken för att någon skulle konfrontera mig med hånskratt över förhoppningarna jag burit på två timmar tidigare var minimal. Ett minikosmos där både verkligheten och tidigare livserfarenheter fick komma ikapp i en lagom takt och i VARm samtalston bekräfta för övriga kroppen att detta VAR inte så farligt, att jag hade varit med om allVARligare saker och att VARje saga måste sluta någon gång.

Nytt vakuum på söndagseftermiddagen. Lika välbekant, men långt ifrån lika harmoniskt. 0-1 i paus i Cupen. Mot ett division ett-lag och efter två till synes allvarliga skador och en straffmiss.

De välbetalda divor som bara kan motivera sig inför exklusiva matcher var ersatta av valpiga slynglar som inte har vett att göra det arbete som krävs för att förtjäna att ens ta på sig den himmelsblå tröjan. Saknaden av Rosenberg var stor, men inte större än längtan efter ett tydligt spelsystem. Det blåste, planen var bedrövlig men åtminstone Karlskrona kunde göra mål ändå…

Ja, jag raljerar. Det blir ju så ibland. Sorry.

Nu, måndag morgon. Med tunga ögonlock men med en lättnad i bröstet startar en ny vecka. Malmö lyckades till slut vända och vinna i Blekinge. Flera av ungdomarna fick in värdefull rutin på kontot och Amel Mujanic var den som investerade mest och bäst av sin speltid. Europa får klara sig utan oss fram till mitten av sommaren och Jon Dahl Tomasson kan fokusera enbart på de inhemska utmaningarna.

Känns ändå okej. Kanske inte riktigt lika nöjd som borgmästaren i Tvååker, orten som enligt säker källa fick ungefär arton nya invånare igår kväll.

Framåt Malmö!  

 

John Börén2020-03-02 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?