Måndag morgon: Oscar den Ovärderlige och Bergets ögon

Måndag morgon: Oscar den Ovärderlige och Bergets ögon

"Jag säger som prins Daniel gjorde efter att ha blivit pappa för första gången 2012: Mina känslor är lite all over the place."

Det är tacksamt att skriva en Måndag morgon-krönika så här efter en match. Det kan vara svårt att få ihop alla bitar, men det finns en energi i kroppen som vill ut. Det är bara att få det formulerat och det gäller vare sig vi förlorat, kryssat eller vunnit; det är bara olika energier. Så nu sitter jag här vid tangentbordet några timmar efter matchen mot AIK, och jag säger som prins Daniel gjorde efter att ha blivit pappa för första gången 2012: Mina känslor är lite all over the place.

För det finns så många intryck jag bär med mig efter en sådan eftermiddag: Bergets ögon när han blev halvt knockad i första halvlek, det underbara vårvädret, Beijmos spel, Nielsens glidtacklingar som jag älskar dem som jag älskar honom han har vuxit ut till en favoritspelare, en för jäkla bra domarinsats Al-Hakim sånt är kul att se när rättskiparna får så mycket skit senast igår av Djurgårdens tränare och spelare.

Naturligtvis går det inte att komma förbi Oscar Lewicki och hans insats och hans betydelse för vårt spel och vår insats och vår seger han är nästintill ovärderlig må han hålla nu må han verkligen hålla nu, Ola Toivonens dröminhopp och drömmål som jag unnar honom det det kommer att bli bra för laget för här har vi ännu en stycket spelare med kolossal kvalitet, den fantastiska inramningen från alla dryga 20 000 på läktarna med två lysande klackar, intensiteten och fighten och det böljande spelet.

Den hoppande publiken som älskar Malmö FF vilket skapar tryck och ger spelarna ännu mer energi, Isaac Kiese Thelin vilken värvning, Anders Christiansen som är vår kapten och brinner för MFF på ett sätt som inte går annat än att älska, den gröna gräsmattan, jag återkommer till Oscar Lewicki som idag gjorde sin 170:nde allsvenska match för MFF och jag undrar hur många av dem vi kan ha förlorat för så bra han är och så viktig han är vilket jag visst redan skrivit men Oscar har varit saknad och är som skrivet nästintill ovärderlig så jag tänker att jag är ursäktad om jag blir lite tjatig.

3-0 på påskdagen 2022, för 10 år sen vann vi med 4-0, efter att ha lett med samma siffror i halvtid och det känns som en helt annan tid när Rikard Norling var hos oss då och idag är han i ett Norrköping som ligger bland de sista lagen på 0 poäng efter 3 omgångar.

Men det sista var bara en randanmärkning.

Även om AIK är bra och skapade en del så kändes det hela tiden så säkert och tryggt. Ja, även när Bahoui sparkade bollen i stolpen i första halvlek, precis innan Ola visade sin magi, så upplevde jag inte att det var oro i lägret. Det var en sån dag. Laget anföll och försvarade som en enhet, och vi såg inte mycket av den försiktighet som präglade insatsen mot Elfsborg för en vecka sen.

Man kan säga att vi är uppe på hästen igen. Livet är betydligt trevligare nu när vi sitter där i sadeln och blickar framåt med mungiporna uppåt. Livet är, helt enkelt, som det ska igen.

Nu väntar några dagars vila innan vi åker till Jonas Therns hembygd och tar oss hans Värnamo på torsdag. Det är nu vår breda trupp kommer till sin rätt. Kan tänkas att Oscar den Ovärderlige behöver vila i Småland, Nalic är nog värd en startplats liksom Sören som tack vare vår breda trupp inte ens fick plats på bänken mot AIK, vilket ju är helt sinnessjukt egentligen, medan Beijmo ska spela för så som han spelade idag är han inte petbar hur mycket jag än tycker om Eric Larsson. Rotering i laget, för efter det kommer IFK Göteborg till stan och då är det inte läge att testa utan den matchen ska bara vinnas. Årets viktigaste att inte förlora om inte annat.

Så många känslor, så många intryck. Som alltid, hur ska man somna nu? Ibland går det inte, må så vara i så fall. Men slutligen, tre intryck som sammanfattar alltihop, som berättar mycket om dagens Malmö FF: Oscar Lewicki hoppar och vinner höjdduell mot betydligt längre AIKare, Ola Toivonen tonårsspringer och vill ta hela Stadion i sin famn efter sitt 2-0 och Anders Christiansen hur enkelt och lätt som helst spelar fram IKT till dennes 3-0.

Det är sig likt, allt är sig likt. Så man vill ha det.

Magnus Johansson2022-04-18 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?