Måndag morgon: 2023 har äntligen börjat

Måndag morgon: 2023 har äntligen börjat

"De positiva beskeden och framgångsrika initiativen tillskrivs gärna tränaren. Slarvet och missarna sorteras under kategorin ”Typisk träningsmatch”. Det är så det ska vara."

Motala
Måndag morgon och 2023 är igång. Snart är den efterlängtade löningen tillbaka på kontot efter alla extravaganser under jul och- nyårshelgerna. Vi har tagit oss igenom varenda årskrönika, alla artiklar om livsomvälvande träningstips, hela juniorhockeykalaset och det obligatoriska reportaget  om pizzabagaren på nyårsdagen.

Och just det, Malmö FF är igång igen med både träningar och matcher. Henrik Rydströms nya anställning är fortfarande inne i en smekmånadsfas och 2-0 mot Randers är ingen dålig start på vägen mot en lång och lycklig relation. De positiva beskeden och framgångsrika initiativen tillskrivs gärna tränaren. Slarvet och missarna sorteras under kategorin ”Typisk träningsmatch”. Det är så det ska vara.

De gamla verkar vara i gott slag. Rieks, Lewicki och även Knudsen gav intrycket att de är att räkna med även i år. Hugo, Eile och Nanasi visade att framtiden ändå är deras. Peña, Ali, och Zeidan blandade och gav. Och Tinnerholm är fortfarande, tack och lov, Tinnerholm.

Där har ni min sammanfattning av årets första match, en match som jag inte såg men som jag utifrån rapporterna ändå upplever som att jag varit med om ett annat år, en annan försäsong. Det går inte att läsa ut så mycket, det går inte att konstatera någonting. Känslan är och kommer att vara i ett rätt många veckor till, oviss.

Och vet ni vad? Jag gillar det. Det känns spännande. En nystart med hunger och revanschlust snarare än en kravbild på bristningsgränsen. Kanske blir Rydström en succé. Kanske blir Lomotey årets spelare. Kanske kommer Pontus Jansson hem. Eller, och antagligen, så blir det helt andra saker att följa och leva med.

2023 har äntligen börjat. Framåt Malmö!

 

John Börén2023-01-23 06:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?