Måndag Morgon: And so it begins

Måndag Morgon: And so it begins

Vecka för vecka kommer vi närmare den allsvenska starten.

Lund. Vet ni! Den här veckan spelar Malmö igen. Möte med kompisklubben Jammerbugt FC på Malmö IP. Det kommer bli kallt och jävligt. Blåsigt och säkert regn. Det kommer bli snedsparkar och usla mottagningar. En sak vet man garanterat - Antalet strumpor kommer vara för få. Högst sannolikt kommer man även ha svårt att röra fingrarna funktionellt efteråt också. Kort sagt - Det kommer bli underbart. Har ni chansen att se mästarna på fredag - Ta den. En riktigt ruggig försäsongsmatch är underbar.

15.30.

Första matchen för säsongen. En match som betyder att vi igen får se våra hjältar och våra pågar. I vanlig ordning blir det sannolikt ingen match att dra några större slutsatser kring. Spelarna kommer inte vara på topp. Det kommer vara kallt för dem också och det kommer göras misstag. I löpningar. I passningar. I skott. Men vi kommer vara igång igen.

Just nu är detta enda träningsmatchen vi har registererad, sannolikt på grund av svårigheterna att planera på grund av Covid, men det blir förmodligen fler innan vi går in i Cupen mot GAIS, Ängelholm och Värnamo. Cupen är inte oviktig, men framförallt handlar ändå allt nu om att finslipa laget till den 3 april. Då ska vi vara på topp.

Det kommer bli förändringar. Milos kommer ha andra favoritspelare. Han kommer se andra möjligheter och andra problem. Vissa kommer spela mer. Andra kommer spela mindre. Kanske dyker det upp fler nya namn? Rimligen försvinner något.
Men i mångt och mycket är det samma - Det är di blåe. Det är mästarna som står där ute.
Äntligen är vi i gång igen.

Framåt Malmö!

Nu kör vi.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-01-24 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?