Måndag morgon: ÄNTLIGEN!

Världens längsta försäsong blev otroligt nog ännu längre. Men nu jävlar!

Lund. Känslomässig bergochdalbana just nu. I fredags skickade jag ut några fantastiska nior och det är allvarligt talat ingen enkel sak. Stolthet, vemod och glädje blandas huller om buller. Sen landar man något i helgen med sina känslor och så kommer det ut att Rasmus är skadad. Men för i... Vad är det här för ett mögår? 
Det räckte gott och väl att vi skulle behöva klara oss utan Rosenberg för att det skulle vara världens sämsta år. Det behövdes inte Corona, Rasmus skada, Publikfritt och att mina nior lämnade mig. Det behövdes inte. Alls. 

Nåja.. Det är som det är. Ingen anledning att gråta över spilld mjölk - Det sabbar ändå järnupptaget. I dag smäller det.
Innocent tydligen petad eftersom han kom för sent till träningen. Klydderöv.
Molins och Prica sägs starta. Intressant.
Lasse Nielsen får viktig roll bredvid Anel rimligen. 
Antonsson? Blir en nyckelsäsong för honom tror jag för resten av karriären. 

Tätt matchande kommer såklart också ge ett stort behov av att rotera. Viktig och stor uppgift för Jon Dahl att få det att fungera. 
Inte minst ur det perspektivet tycker jag att det är helt korrekt att peta Bonke om han nu kom försent. Tydlig markering, men däremot kommer han snart få chansen att spela igen. 

I övrigt då? Klart det blir en märklig premiär utan publik. De matcher jag halvkollade på under söndagen gav liknande känsla som matcherna i Bundesliga gett - Träningsmatch. Vissa moment håller bra klass, men på det stora hela ser det rätt lojt ut. Vilket inte alls är konstigt.

Publik eller inte. Det ska bli oerhört skönt att det drar igång nu. 
Jag har saknat di blåe - trots att Rosenberg lämnat. 

Framåt Malmö! Mot Guldet! 

--------------
Tankar från söndagen? Vare sig Djurgården eller AIK spelade speciellt bra men vinner klart. Styrketecken. Elfsborg kan bli vassa i år. Hammarby var som väntat överlägsna. Peking blandade och gav en del - men glädjande är att Simon Thern var lysande. Det förtjänar han. 

--------------
Liten känga åt Malmö här. Inför varje match söker man ackreditering - vilket i år såklart är än mer speciellt än någonsin. Därför är också prioriteringslistan tydligare i år och Himmelriket finns såklart inte bland prio 1. Det har jag inga problem med.

Däremot har jag problem med att MFF kunde tänka sig att skicka ut oss från pressläktaren om någon ur prio 1-listan skickade in efter deadline. Finns det en deadline så finns det.

Dessutom har vi också ett liv att planera - Kanske ännu mer eftersom vi faktiskt inte får betalt för det här.

Jag förutsätter att Åsa faktiskt har sin plats i morgon och att MFF inte drar tillbaka den i sista stund - Men bara att de "hotat" med att göra det känns sådär faktiskt. Tycker ändå att vi på Himmelriket gjort tillräckligt genom åren för att behandlas lite snyggare än så. 

--------------
Nu så.
Framåt Malmö!
Mot tre poäng. 

Alla till.. ehh... Dplay?

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2020-06-15 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?