Måndag Morgon: Äntligen

Måndag Morgon: Äntligen

Så var det igång igen.

Lund
Äntligen 1.
I helgen startade så det finaste vi har. Allsvenskan. Halvrisigt väder men överlag härliga matcher med bra inramning. Flera månaders isolering utan fotboll av värde samlades fotbollsfamiljerna runt om igen. Som vi saknat dig - Fina, fina Allsvenskan.

Det finns få dagar som är så fina som den allsvenska premiärdagen. Borde vara helgdag (mer än det ju faktiskt var den här gången...).

Jag ska heller inte direkt påstå att jag är ledsen över att exempelvis AIK och Peking åkte på däng. Inte minst eftersom jag tillhör den starkt troende grupperingen att man inte får förlora premiären om man vill ha chans på guldet.

Äntigen 2. Och det dröjde inte länge innan vi var vinnare igen. Tung, tung seger på bortaplan i Kalmar. Fint som snus.
Ja, det fanns saker vi kunde och borde gjort bättre, men sett till avslut på mål och faktiska chanser var vi ju bättre trots allt. Kalmar är en mycket tuff motståndare och att vinna där är starkt. Mycket starkt.
17 raka premiärmatcher nu utan förlust. Mycket bra.

Äntligen 3. Och målskytt? Givetvis vår nya nummer 9. Eller ja, nya och nya. Det är ju Kiese Thelins tredje sejour i den himmelsblå tröjan. Det är ingen överraskning att det är han som sätter skallen på Eric Larssons fina inlägg. 1-0. Det räcker gott.

Jag är övertygad om att Kiese Thelin blir en nyckelspelare. Det är klass rakt igenom. Det ser inte alltid så fruktansvärt bra ut, men i slutändan är det ofta ändå han som står där som matchvinnare. Han är lite raka motstatsen till Kalmar kanske. Kalmar såg bra ut, spelade bra men var aldrig riktigt heta. Jag tror faktiskt att tappet av Jonathan Ring kan bli riktigt tufft. I slutändan krävs det någon som petar dit bollen eller passningen. Det krävs en viss nivå för det. Har Kalmar tillräckligt med spelare som kan ersätta Ring? Jag hoppas det trots allt - Jag gillar ju Kalmar.

Äntligen 4. Ola Toivonen är tillbaka. Efter drygt 300 matcher var han tillbaka igen. Jag var faktiskt tveksam till om han skulle kunna komma tillbaka. Nu var han tillbaka och såg förvånansvärt flink ut. Dessutom drar han på sig ett kort. Välkommen tillbaka Ola. En riktig joker.

Äntligen 5. Bara äntligen. Nu kör vi igen!

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-04-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?