Måndag Morgon: Äntligen en doft av läder

Måndag Morgon: Äntligen en doft av läder

Allsvenskan är igång igen och vi har vunnit i Allsvenskan igen.

Lund. I vanliga fall när säsongen drar igång har det ofta varit länge sedan man vann en match senast av naturliga skäl. För oss var det närmaste beklämmande länge sedan vi vann hemma på Stadion. Faktum är att vi behövde gå tillbaka till den elfte september då vi vann över IFK Norrköping. Vår närmaste absurt dåliga höst har satt spår hos både oss supportrar och spelarna. Det såg vi exempelvis när vi föll ihop som ett korthus mot Djurgården i cupen men vi kunde också se det delvis nu mot Kalmar.

För det var stundtals oerhört kontrollerat. Malmö dominerade matchen, tempot och chanserna under i princip samtliga minuter. Kalmar var på intet sätt dåliga men jag tror nog ändå Lars Saetra var den ende som inte tyckte att Malmös seger var rättvis.
Med det sagt - Det vaskades alltså fram en del chanser hos Kalmar. Rajovics otroliga läge på slutet borde såklart ha förvaltats bättre, men det var också lite klassiskt Malmö att bjuda på den chansen. Ifjol hade vi släppt in det målet och sen sannolikt även förlorat matchen. Vi hittade verkligen nya sätt att förlora matcher då och det märks att självförtroendet inte är helt hemma än igen. Det tar tid att bygga upp det igen.

Men vi vann. Vi vann med 1-0. Det var faktiskt vår första seger där vi också höll nollan sen vi slog Norrköping borta med 2-0 förra sommaren. Det var otroligt skönt att få med sig en seger och att vi vann utan att göra allt rätt på vägen. Det behövdes.

Och nu är Allsvenskan i full gång. Vi får väl hoppas att den gamla sanningen om att man inte får förlora premiären stämmer så kan vi redan nu räkna bort AIK och Blåvitt. Flera trevliga resultat. Fina inramningar och några rätt snygga mål. Allsvenskan är igång igen - Som vi har längtat.

Nu kör vi! Guldet ska hem igen.

TV: Anders Christiansen om nya tränaren

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-04-03 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?