Måndag Morgon: Att behålla Anel - En styrkedemonstration

Måndag Morgon: Att behålla Anel - En styrkedemonstration

Trots eviga och åter eviga rykten om Anel Ahmedhodzics flytt är han himmelsblå i höst om inget oförutsett inträffar.

Lund. I förra veckan stängde övergångsfönstret. För Malmö blev det ett synnerligen fint övergångsfönster. In kom spelare som Pena, Moisander och Martin Olsson. Lämnade gjorde Marko Johansson och Pavle Vagic. Två fina egna talanger, men också två spelare som knappast hade haft en större inverkan på A-lagets spel under hösten.

Men än mer imponerande i fönstret är såklart hur vi kunde stå emot buden på Anel Ahmedhodzic. MFF ville ha en viss summa, och tack vare den tredje dosen med Champions Leaguepengar kunde man hålla kvar vid den prislappen. Det fanns inget behov av att sälja ur ekonomisk synvinkel och eftersom Anel dessutom gärna spelar Champions League med di Blåe fanns heller ingen risk att spelaren skulle tvinga bort sig.
Exakt vad MFF erbjudits för Anel är ju oklart, men sannolikt har vi fått bud på en nivå som vi för inte så länge sedan hade känt oss tvingade att acceptera. Nu kunde vi säga "Här ligger prislappen. Inte en krona under.".

Samtidigt ser vi Norrköping tappa sin fina talang IBJ till FCK och Häckens Irandust drar till Groningen. Jag tillhör väl dem som tycker att Peking gjorde en rätt hygglig affär. Visst - man vill alltid ha mer men Peking är ganska bra på att få betalt. De utvecklar fina talanger och säljer dem för en bra peng.
Att Irandust drar till Groningen är mer bekymmersamt i mina ögon. Dessutom fick ju Häcken praktiskt taget inget betalt enligt de siffror som cirkulerar.

Hursomhelst. Varje klubb gör vad den vill och jag lägger egentligen ingen värdering i det. Jag är däremot glad att vi numera är i en position där vi faktiskt själva kan sätta prislappen på spelarna. Det är en oerhörd styrka att inte känna sig tvingad att sälja. Det är också en ganska ny situation även om vi ju ett tag suttit i en, åtminstone rent ekonomiskt, fin sits.

Nästa steg blir väl då att försöka lösa Colak och spränga nivån för vad vi lägger på spelare i övergångssumma och sannolikt lön. Det är såklart ett riskspel, men jag vet att Malmö vill komma upp i nivå för vad man köper spelare för - för att sen kunna kräva mer när man säljer. Så jag skulle inte bli förvånad om MFF till sist lägger upp pengarna för att lösa Colak. Att han är en spelare av yppersta klass på vår nivå råder det ju knappast några tvivel om.

-------------
Truppen till Champions League ser ju såklart oerhört spännande ut. Noterbart är ju kanske också att Gall finns med i den.
Känns väl inte som att han kommer få speltid, men nu är han ju hos oss hela hösten. Jag hoppas att han är med och konkurrerar på lika villkor.

-------------
Att vi har så många i landslaget just nu tror jag också kommer hjälpa oss framöver. Dels ur skyltfönsteraspekt och dels att spelarna får självförtroende. Att få träna och utvecklas på internationell nivå är en viktig och bra del för vår trupp.

-------------
När man ser vår trupp ska man ju dessutom tänka på att vi faktiskt har två spelare långtidsskadade. Toivonen och Knudsen. För inte så länge sedan två nyckelspelare i JDT:s trupp.

-------------
Nu laddar vi i veckan för att trycka till Peking i helgen. Revansch att utkräva! Dessutom behöver vi vinna om inte guldtåget ska gå.
 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-09-06 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?