Måndag Morgon - Att fylla femtio

Måndag Morgon - Att fylla femtio

Det är måndag och för en vecka sedan passerade jag femtiostrecket, det blev en fantastisk vecka av kärlek och glädje.

Det var alltså förra måndagen jag passerade de magiska femtio och dagen och veckan spenderades på Mallorca i hustruns utmärkta sällskap.
Efter en skön dag på stranden bjöd hon mig på en förstklassig tapasafton i gamla stan i Palma.

Planen med resan var väl delvis att ligga lite lågt och i viss mån undvika allt för stora festligheter och det var ganska mysigt att bara hänga därnere och ha det bra samtidigt som gratulationerna strömmade in via sms, telefonsamtal och sociala medier.

Tillika visade det sig att vi hade vänner som var på ön samtidigt som oss och ett par dagar efter födelsedagen bjöd de på en fantastisk födelsedagsmiddag på härliga streetfoodrestaurangen Naan i Palma. För alla som är på Mallis och vill käka fishtacos eller ceviche av högsta klass rekommenderas detta utmärkta ställe!

Det var för övrigt en bra vecka att vara i väg då det även råkade vara landslagsuppehåll, så jag missade inget viktigt MFF-relaterat. MFF missade inte heller att skicka ett fint grattistelegram till till denne jubilerande medlem, så det var en trevlig överraskning när jag gick igenom posten när vi väl kom hem natten mot lördagen.

Lite sliten som jag var efter en vecka i solen med bad i undersköna havsvikar, massor med god mat, glassar, drinkar, öl och vin så såg jag fram emot en rätt stilla datekväll med frugan i Lund på lördagskvällen, med en god vedugnspizza och lite biljard. 

Vi skulle äta på ett annat ställe som jag varmt rekommenderar, Hos Talevskis i Stadsparken, som har Lunds bästa pizzor, bästa läge och härligaste personal. Restaurangen drivs för övrigt av samma vänner som bjöd oss på middag i Palma några dagar tidigare.

När jag öppnade entrédörren såg jag till min förvåning min mamma stå och le mot mig precis innanför. Innan jag hann processa den informationen i huvudet lyfte jag blicken och såg min far, mina syskon, min son med sambo och mitt barnbarn i famnen, mina bonusbarn och till slut lyckades jag ta in helheten och kunde konstatera att hela restaurangen var full av inte bara min familj, utan även av mina vänner! 

Jag har aldrig blivit så överraskad någonsin. Min hustru hade alltså i lönndom fixat allt detta och jag hade inte en blekaste aning om någonting så chocken och lyckan av att få se alla dessa jag håller så kära var så intensiv att jag första halvtimman bara satt med min sonson Matteo i knät och glodde med ett fånigt leende och ett glas cava i handen.

När jag väl kom till sans hade jag förmodligen, med undantag av vårt bröllop, den härligaste festen någonsin. Tal hölls, sånger sjöngs och då många av mina vänner är lika himmelsblå som jag själv, hade det dessutom arrangerats ett stiligt förinspelat ackompanjemangt till MFF-hymnen som sjöngs vackert och unisont av (nästan) hela sällskapet.

Det blev en kväll att bära med sig för resten av livet och jag konstaterar att jag, som femtioåring, är en väldigt rik människa. Inte på bankkontot då, utan när det gäller det som är så oerhört mycket viktigare. Kärlek, familj och vänner.

Att ha en sådan hustru, en sådan familj och sådana vänner när man befinner sig så här långt in på livets bana är en oerhörd ynnest.
Jag är så tacksam för det och jag kommer aldrig någonsin att ta det för givet.

Det blev väl inte så mycket MFF idag, men det må vara hänt under ett landslagsuppehåll, där man passerat en livets milstolpe.
Snart fortsätter säsongen och med Åge som anförare kan allt hända i den allsvenska slutspurten.

För egen del börjar jag jobba idag och livet återgår till det normala. Men i hjärtat bär jag med mig all kärlek och värme från förra veckan. Det är en oerhört fin känsla att gå in i hösten med.


 

Pontus Kroon2022-09-26 08:16:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?