Måndag morgon: Bättre förr?

Måndag morgon: Bättre förr?

"Jo, jag vet att den enda riktigt genuina upplevelsen uppnår man på plats med köldsvidande kinder och stelfrusna tår som sällskap. Men när det inte är en praktisk möjlighet, då är den tekniska utvecklingen ett bra alternativ."

Motala.
Måndag morgon och säsongen är igång. 2-2 mot danska samarbetsklubben Jammerbugt. 2-2 efter en bra första halvlek och en sämre avslutning. 2-2 på ett iskallt och mörkt gammalt IP, en typisk vinterträningsmatch men mängder av byten och svåranalyserat resultat.

Och allt kunde jag följa på en mobilskärm medan jag förberedde fredagseftermiddagen. Fantastiskt, rentav lyxigt!

Jo, jag vet att den enda riktigt genuina upplevelsen uppnår man på plats med köldsvidande kinder och stelfrusna tår som sällskap. Men när det inte är en praktisk möjlighet, då är den tekniska utvecklingen ett bra alternativ.

Så bekvämt har det blivit. Till de yngre läsarna kan jag meddela att så har det inte alltid varit. När jag började skriva på Himmelriket var en av  rutinerna att direktrapportera från träningsmatcher. En tapper utsänd på plats ringde med jämna mellanrum till en hemmasittande skribent som lade ut senaste nytt från planerna på Kulladal eller Heleneholm.

De muntliga notiserna präglades ofta av osäkerheter kring namn på debuterande juniorers fullständiga namn och vem som i själva verket var sist på bollen. Allra mest förmedlades dock  svordomar om temperaturer och längtan efter värmande drycker. I värsta fall laddade de på den tiden mer väderkänsliga telefonbatterierna ur innan full tid.    

Så, ungdomar, allt var inte bättre förr. Fast charmen från tiden då det inte fanns ett abonnemang för allt lever kvar.

Idag är dagen för ett annat modernt fenomen som det inte pratades om för 20 år sedan, Deadline Day. Ett sistadatum för försäljningar och övergångar fanns förstås men haussen och jippot kring det känns mer nutida.

Kanske får den två år långa följetongen om Anels nästa klubbadress ett slut idag? Eller lämnar Amin Sarr oss i en kanondeal eller för ett holländskt reakontrakt? Kommer en tjeckisk mittback att bli bjuden på en traditionell Vapiano-lunch?

Annars är det stormen Malik som fått rubrikerna i helgen. Enligt säkra källor har Abubakari endast ryckt på axlarna åt rapporteringen.

Framåt Malmö!
 
 

John Börén2022-01-31 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?