Måndag morgon: Dagen efter, veckor innan

Måndag morgon: Dagen efter, veckor innan

Första timmen såg fantastisk ut. Andra timmen var något annat.

Måndag och minusgrader i Motala. Betydligt mildare i Marbella, antar jag.

Varken jag eller någon annan från Himmelriket är på plats, som ni vet. Igår var undertecknad inte ens med på länk. En simträning på föräldraläktaren i kombination med den bittra överraskningen att mitt abonnemang All Sport inte alls täckte all sport satte stopp för ett passionerat förkovrande i en försäsongsmatch mot ryska Krasnodar.
 
Så, efter att ha klickat och scrollat ikapp, vad var det jag missade igår? 1-3 mot ett på pappret skickligare och definitivt mer penningstarkt motstånd. En A-elva som stod upp bra och faktiskt var det något bättre laget och en B-uppställning som inte tog chansen att få Jon Dahl Tomasson att omprioritera.
 
Adi och Anel imponerade mest, på alla utom Safari? Knudsen är ett mysterium, Nielsen var sig lik. Är det slöseri att matcha Lewicki som högerback när han är så duglig som mittback om han inte får vara ordinarie på mittfältet? Frågan berör, i alla fall alla utom Oscar. Fina passningskombinationer i och kring mitten men få spelare inne i boxen. Rakip gjorde i alla fall mål, från distans. Men nog blir det bindel på Bengtsson?
 
Första timmen såg fantastisk ut. Andra timmen var något annat. Bedrövligt att spelare kan tappa så i kvalitet bara för att ha fått en hint om att de inte är tränarens förstaval, säger en del. Bedrövligt att forumskribenter inte har vett nog att inte dra några större slutsatser från en träningsmatch, säger andra.
 
Drygt två veckor till Wolfsburg och än finns det gott om frågetecken. Ny match på torsdag, och högst troligt är vi inte mycket klokare efteråt.
 
Absolut ovisshet. Svängiga magkänslor. Spännande tillika obehagligt. Försäsong.
 
Det är inte så dumt ändå…
 
Framåt Malmö!
 
  

John Börén2020-02-03 09:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?