Måndag morgon: Dagen före tiden efter

Måndag morgon: Dagen före tiden efter

"Njut av ovetskapen och spänningen idag, kära läsare. Ladda med gamla minnen och känn stoltheten över allt som föreningen åstadkommit. Imorgon..."

Motala
Måndag morgon. Första dagen på en ny vecka.

Fast det här är ju ingen vanlig vecka med sju olika dagar och datum att hålla isär. I den här veckan finns bara en tisdag, allt annat är antingen före eller efter.

Efter tisdagen kan Malmö FF åter ingå i Champions League. Ett gäng höstkvällar kommer att bli minnesvärda och idel världsstjärnor kommer att beträda vårt stadion. Nya debatter om föreningens ekonomiska försprång och vad som är bra för Allsvenskan kommer att rulla igång.

Ett mirakel? Ofattbart? En dröm?

Nej, det är ju tredje gången i mycket modern tid. Det går att ta in, det är inte overkligt. Men ändå, det är så otroligt stort för en allsvensk klubb att nå den högsta nivån. Nästa steg, att dominera på samma nivå är fortfarande en bra bit bort.

2014, hemma mot Salzburg. Jag, liksom många andra har vevat Rosenbergs avgörande soloflippermål om och om igen för att återuppleva extasen. Med alla rätta. Men, det var Magnus Erikssons volleykanon för 2-0 som vände upp och ner på allt. Självbilden av mitt supporterskap rämnade, sådana mål gjorde liksom inte mitt lag. Inte i sådana matcher. Från och med den fullträffen var ingenting omöjligt kändes det som.

2015, hemma mot Celtic. Vi visste att vi kunde. Matchhjältar: Rosenberg (förstås) och den enorme men idag lite bortglömde Carvalho.  En seger och ett nytt avancemang som upphörde att kännas överraskande redan när Berget dunkade in reduceringen på Hampden Park i det tidigare bortamötet.

2021. Tisdagen 24 augusti. En ny chans och möjlighet att få vistas i finrummet. Stora matcher mot stora klubbar. Lewicki och Berget har redan varit där, Christiansen och Dahlin förtjänar verkligen äventyret. För Ahmedhodzic, Birmacevic, Brorsson, Bonke, Colak och alla andra är det ett tillfälle som stakar ut fortsättningen för deras karriärer.

Njut av ovetskapen och spänningen idag, kära läsare. Ladda med gamla minnen och känn stoltheten över allt som föreningen åstadkommit. På tisdag skriver vi historia. Imorgon tar vi ytterligare steg till att bli…  Skandinaviens mäktigaste klubb.

Framåt Malmö!

  
 

John Börén2021-08-23 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?