Måndag morgon: Dags att gå vidare

Måndag morgon: Dags att gå vidare

Allt glimmar inte bara för att man tagit guld.

Motala
God morgon, mästare! En veckas guldyra börjar lägga sig och idag handlar de inhemska fotbollsrubrikerna mer om en avgående förbundskapten än huruvida di blåes 23:e slutseger var rättvis eller ej. Det är dags att gå vidare.

Det är som alltid svårt att släppa taget om det som har fungerat och tvingas att acceptera att förändringar är att vänta. Försvinner Nanasi redan innan försäsongen? Kommer Kiese-Thelin få en konkurrent, en ny anfallskollega eller ett dyrare konrakt någon annanstans? Sticker Busanello? Flyttar Peña närmre hemlandet? Vågar man hoppas på friska återkomster för både AC och Tinnerholm?

Ingen vet. Men det finns en alltid en tro baserat på erfarenhet att det kommer att lösa sig. Förhoppningsvis till det bättre, möjligen till det sämre men helt säkert, sportsligt kommer Malmö FF att kännas igen även 2024.

Personligen oroar jag mig mer för utvecklingen runt planen. Det timmeslånga avbrottet i den dramatiska och avgörande avslutningsmatchen sitter kvar i medvetandet. En stund där i alla fall jag, ett 46-årigt skrivande soffstreamande fetto, för några ögonblick tappade både intresse och anknytning till den underbara Allsvenskan.

Hörde i magasinet Offsides podcast ett resonemang om att kanske har mantrat om att supportrarna är den svenska högstaseriens främsta tillgång vevats några gånger för mycket. Kanske har de trognaste läktaraktörerna därför fått en släng av hybris och känner att deras handlingar alltid är berättigade, oavsett om det leder till långa avbrott och uteblivet fotbollsspelande.

Det ligger någonting i det. Det kändes i alla fall så förra söndagen, när lagen lämnade planen och den tillkallade brandkåren plötsligt fick agera den tolvte spelaren.

Vi var många som kände avsky förra året när Union Berlin firade med sina tillresta fans efter att besegrat Malmö FF på Eleda stadion. Samma fans som dryga halvtimmen tidigare kapat både matchen och alla närvarandes fotbollsupplevelse med flygande fyrverkerier och briserande bangers. Det där är tyvärr också en del av den moderna fotbollen som det annarsg är så populärt att annars vara emot.

Låt oss fortsätta vara bättre än så.

Framåt Malmö!

 

John Börén2023-11-20 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?