Måndag Morgon: Dags för Silly Season igen

Måndag Morgon: Dags för Silly Season igen

Hur kommer Malmös trupp se ut efter sommaren?

Lund. Allsvenskan kickar igång igen men det mesta kretsar kring övergångar in och ut just nu. Hur tror vi att Malmös trupp ser ut efter sommarens övergångsfönster är till ända? Låt oss titta lite på det.

Målvakter
Dahlin, Diawara och Ellborg
Det lär inte bli några justeringar här. Visst finns det ett namn i Birmingham som kittlar men det förefaller otroligt att Robin Olsen skulle vända hem nu. Han sitter på ett dyrt kontrakt och får trots allt lite speltid här och var. Knappast en optimal situation men heller ingen katastrof.
Har svårt att se något hända här.

Försvarare
Tinnerholm, Knudsen, Moisander, Olsson, Ceesay, Cornelius, Nielsen, Busanello, Makolli, Kotto, Jansson
Mycket talar för att vi kommer jobba med trebackslinje för att få ihop den kvalitet som finns och låta många få speltid. Att vi skulle plocka in någon mittback - exempelvis Eile som är utlånad - ser osannolikt ut. Däremot lär man fortsätta försöka hitta en ny adress åt Knudsens. Ingen lätt situation att hoppa in mot Blåvitt i träningsmatchen men han gjorde inte mycket för att stärka sin position. Känns väl fortfarande som att han kommer spela av kontraktet, men lite synd är det tycker jag - framförallt för honom. Han har fortfarande fotboll i sig.
Risk finns såklart att någon vill plocka Busanello från oss och då måste vi lösa det.
Beijmo har redan lämnat, men om Tinnerholm inte blir kvitt sina skador måste man nog titta på en lösning till höger. I min värld är inte Ceesay tillräckligt bra för att vara enda alternativet där.

Mittfältare
Rieks, Lewicki, Siby, Pena, Christiansen, Nanasi, Rosengren, Zeidan, Vecchia, Ali, Sejdiu, Bolin, Lomotey
Larsson lämnar och Christiansen är ju då ur spel säsongen ut. Givetvis en stor förändring då vår trio på mitten varit navet i vårt spel hela säsongen. Det finns ju lite olika typer av tankar på hur man ska lösa detta. Siby, Lewicki och nyinköpte Otto är förstaalternativen till att kampera bredvid Pena. Tian känns som Nanasi får chansen på allvar i.
Sebastian Jørgensen lär också bli klar i dagarna. Han kan möjligen vara ett alternativ som tia men mer troligt i någon av ytterrollerna där han då konkurrerar med framförallt Vecchia, Ali, Rieks, Sejdiu och Bolin.

Lomotey och Zeidan verkar fortfarande inte ligga speciellt högt i kurs hos Rydström och det är långt från säkert att dessa herrar är kvar i Malmö efter sommaren.

Fler in? Knappast. Men någon sannolikt ut.

Anfallare
Kiese Thelin, Gudjohnsen
Här är det fortfarande lite tunt även om Vecchia visade att han är ett ganska bra alternativ när Kiese Thelin saknas. Knappast optimalt, men frågan är hur mycket bättre alternativ vi kan hitta som vill spela andrefiol. Jørgensen kan också gå in som nia även om det inte verkar vara den position han haft störst framgångar med i Danmark.
Colak? Hade såklart varit en dröm på många sätt, men känns osannolik av flera skäl. 1. Det verkar finnas intressenter ute i Europa. 2. Han sitter även nu på en hög lön. 3. Så länge vi bara ska ha en nia lär det bli svårt att ha två så stora namn, och löneposter, som IKT och Colak.

Summering
Jag ser det som osannolikt att det blir speciellt många fler stora värvningar efter Otto och Pontus som definitivt inte är billiga värvningar.
Mer sannolikt är det nog att vi försöker avlasta spelare som har höga löner men ligger långt ner på Rydströms lista - såsom Knudsen, Zeidan och Lomotey.

Det återstår att se vad som kan hända. Den sjunde juli öppnar fönstret och stänger inte förrän den 31 augusti.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-06-26 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?