Måndag Morgon: Det går inte

Måndag Morgon: Det går inte

Försäsongen är igång men vad hjälper det?

Lund. Malmö har åkt till Spanien och försäsongsmatcherna rullar på. En match här. En annan där. Nåt mål där. Nån dribbling här. Nån felpass där. Nåt självmål där. Tio byten här. Tio byten där. Och så håller det på i tonerna till hyllningar och sågningar på sociala medier och tidningskrönikor.

Men... Går det att dra några slutsatser kring hur det kommer sluta nu? Mitt svar är - Nej, det går inte.
Av flera olika skäl. Oavsett om man har ny tränare eller inte är det mycket nytt som ska sättas. Mycket nytt som ska göras. Nya kombinationer som ska hittas. Nya partnerskap ska bildas. Nya talanger ska utvecklas - andra talanger ska förädlas. Och så vidare. Och så vidare.

Det finns helt enkelt mycket som ska ändras. Det finns mycket som inte fungerar än som kanske aldrig kommer fungera eller som kommer börja fungera om en månad eller tre. Mycket kommer hända. Att ett anfallsspel haltar just nu är ingen garant för att det kommer göra det även i april - eller för den sakens skull att det inte kommer göra det. Mycket kan hända. Mycket kommer hända.

Så det går inte att dra slutsatser om det helt enkelt. Lite närmare säsongsstart går det att dra mer slutsatser. När färre spelare används och mer börjar finslipas. Just nu går det inte.

Vad kan man dra? Möjligen lite kring riktlinjer. Hur verkar vi vilja anfalla. Hur verkar vi vilja försvara. Vilka spelare verkar tränaren föredra och var verkar han sätta respektive spelare.

Mer går inte. Så sluta elda upp er över att anfallsspelet inte fungerar. Det innebär inte att vi kommer gå mållösa i Allsvenskan.

Sitt ner i båten. Det kommer ordna upp sig.

Vilka slutsatser drar jag?
 - Att Jonas Knudsen är bättre än jag räknat med (men tror ändå han får svårt att få speltid).
 - Att målvaktspositionen inte är helt given (men jag tror Dahlin är etta när vi drar igång).
 - Att Hugo Bolin är riktigt pigg (men jag tror också han får svårt att få speltid)
 - Att Sergio Pena ser ut att vara mer tillfreds igen. Dags för det där genombrottet?
 - Riktlinjerna i spelet har blivit tydligare på ganska kort tid.
 - Hade vi varit en månad fram hade jag varit mer orolig över effektiviteten.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-02-06 08:25:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?