Måndag Morgon - Det lackar mot jul

Måndag Morgon - Det lackar mot jul

Julen är snart här och det känns naturligt att reflektera lite över året som gått.

Tiden har på något sätt gått fortare än vanligt för mig det här året. Till skillnad från många andra har coronaåret gjort att jag har fått jobba väldigt mycket och det har varit på både gott och ont.
Naturligtvis överväger fördelarna, jag behöver bara fråga mina vänner i restaurangbranschen hur 2020 har varit för dem för att jag skall inse att jag skall vara djupt tacksam för det jag har.

Men det är också lite tråkigt när ett år bara swishar förbi utan att man kanske hinner med allt och alla man vill lägga sin tid på. Nu är man ju visserligen begränsad av pandemin ändå, men jag vet inte, allt har på något vis gått lite för fort i år. Även allsvenskan kändes som om den svepte förbi i expressfart. Lyckligtvis var MFF snabba att ta förarsätet och till sist styrde vi ganska bekvämt fram till det tjugoförsta guldet.

Det blev ett lite vemodigt år då några av våra gamla hjältar fick tacka för sig på lite tråkiga sätt, men samtidigt tändes stjärnor och en viss framtidstro.
Det blev en fin återkomst till MFF och allsvenskan för Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin och även om vi inte fick stötta laget på plats gladde de oss hemma i tv-soffan och på olika sätt kunde vi förmedla vårt stöd till laget.

För mig som skribent på Himmelriket blev det inga Europauppdrag, men trots allt ett par matcher på Stadions pressläktare och en hel del texter. På något sätt kändes skrivandet extra viktigt i år då de naturliga kontaktytorna med MFF på många sätt var stängda. På ett personligt plan var den bästa stunden en intervju med en väldigt fin människa som kommer att publiceras i morgon.

Nu väntar snart lite julledighet och som matlagningstokig har jag så smått börjat lägga in sill och grava lax. Revbensspjäll, Janssons Frestelse, skinka och annat smått och gott står på agendan.
Jag har tur som har familj och en underbar fru att fira med och jag skänker en extra tanke till alla de som tvingas sitta ensamma på julafton detta grymma år.

För Di Blåe väntar ett förmodat aktivt transferfönster där det ryktas om stora försäljningar och det spekuleras om spännande värvningar. Det är bara att låta sig svepas med i sillyseason-hysterin och hålla tummarna för att Ninja-Danne gör ett förstklassigt jobb. Då kan vi se fram emot 2021 med tillförsikt.

Till dess, en riktigt God Jul till Er alla!

Pontus Kroon2020-12-21 07:12:04
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?