Måndag Morgon - En glad överraskning

Måndag Morgon - En glad överraskning

Varken jag eller någon annan av mina MFF-vänner räknade med serieledning efter söndagens matcher, men se så fel man kan ha!

Lund 230918
Outgrundliga äro fotbollens vägar.

Just som jag, efter vår skumpiga sommarsvacka, hade börjat räkna med en försmädlig andra- eller tredjeplats så gör MFF det "omöjliga" och vinner i plastbaljan samtidigt som notoriskt ojämna Kalmar förnedrar serieledande Elfsborg på dansbandsbanan i Borås.

Jag och alla de MFF:are jag pratat och chattat med innan matcherna på söndagen var rörande överens om att detta skulle bli en dag då Elfsborg drog ifrån och Häcken passerade oss därbakom, men icke. Nu står vi här som serieledare med endast sju omgångar kvar och det känns lika härligt som oväntat.

Någonstans borde man veta bättre som MFF:are, för som jag ofta själv poängterat i mina texter så är ju MFF historiskt det lag som oftast är starkast på hösten och som följdriktigt har vunnit överlägset flest titlar. Det är bara så förbaskat lätt att glömma när vi tillåter Mjällbys listerlänningar att piska oss dubbelt inom loppet av någon såsig sommarmånad.

Nu är alltså det lite slumrande hoppet om ett tjugotredje guld väckt igen och det kommer att bli en synnerligen nervös avslutning av allsvenskan.
Att vi har just huvudantagonisten Elfsborg hemma i sista omgången känns både härligt och vidrigt på en gång, vi får se om spurten lever då eller om det redan är avgjort.

I övrigt kändes matchen igår som ett litet statement från truppen efter ett par skakiga månader. Vecchia är tillbaka i full kraft, nyförvärven Berg och Berg Johnsen glänste, åldermännen Olsson och Dahlin likaså och som grädde på moset smög unge Rosengren in och dödade matchen med en sagolik chip. MFF ser helt enkelt vassa ut igen.

I morgon fyller jag (urgamla) femtioett år och det känns fint att föreningen i mitt hjärta överraskade mig så här lite i förskott.
Låt oss nu bara hoppas att MFF:s fina match igår inte var någon slumpens skörd utan vi nu på allvar har hämtat oss efter spelaromsättningen efter våren.

Inget kan dock förändra det faktum att det i nuläget är Malmö FF i toppen på tabellen och att vi nu sitter i förarsätet igen. Det är synnerligen välkommet.
 

Pontus Kroon2023-09-18 07:47:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?