Måndag Morgon - En önskelista

Måndag Morgon - En önskelista

Sista måndagen innan jul och jag ger mig på en lite önskelista inför kommande säsong.

Om Tomten bryr sig om fotboll i allmänhet och Malmö FF i synnerhet har jag några saker på min lista som jag önskar mig:

Självkritik
Malmö FF:s ledning, såväl ordförande och styrelse, som den sportsliga ledningen behöver verkligen vara ödmjuka och självkritiska efter den svaga säsongen 2022.
Att vara Sveriges överlägset rikaste fotbollsklubb med överlägset störst organisation skall aldrig kunna kombineras med att sluta sjua i tabellen.
Om nu alla i ledningen sitter kvar så hoppas jag innerligt att de tar ansvar och lärdom. Att misslyckas igen är inte ett alternativ.

Cupseger
Vi vet alla hur viktigt Europaspelet är för Malmö FF och vårt sista halmstrå för att nå ut i Europa igen 2023 är att vinna Svenska Cupen.
I år visade vi att vi kunde bryta cupförbannelsen och ett i övrigt revanschsuget lag borde kunna försvara titeln kommande år. Inte minst då motivationen bör vara klart större än i fjol.

Ungdomssuccé
Hugo Larsson, Sebastian Nanasi, Patriot Sejdiu och Noah Eile är fyra unga MFF:are som har alla förutsättningar att etablera sig som allsvenska toppspelare kommande säsong. Jag önskar verkligen att de kan blomma ut för fullt i den himmelsblå tröjan och ge andra unga MFF-talanger hopp och råg i ryggen.

En bomb
Tinnerholm och Cornelius är fina defensiva värvningar som säkert kommer att vara väldigt nyttiga. MFF kommer att göra fler värvningar innan allsvenskan drar igång i vår och jag kan ju inte låta bli att hoppas att någon av dem blir en bomb. Ni vet en sån där Afonso-Wilton-Mackanvärvning som ger omedelbar guldvittring och som ger konkurrenterna en mental käftsmäll. Hoppas det finns något sådant i pipelinen.

Tränarsuccé
Jag gillar Henrik Rydström, jag gillar honom mycket. Som person och som fotbollsfilosof. Det skulle smärta mig oerhört om han misslyckas i Malmö FF, inte bara för att föreningen verkligen behöver göra en kanonsäsong, utan också för att jag unnar den ambitiösa karismatiska Rydström en riktig succé nu när han får träna ett lag med maxade förutsättningar. Oj, vad jag hoppas på det här projektet!

Det var allt kära Tomten, jag har varit en snäll påg även i år.
Till Er alla andra önskar jag en fin vecka och på återseende på julafton!
 

Pontus Kroon2022-12-19 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?