Måndag Morgon - En välbehövlig bubbla

Måndag Morgon - En välbehövlig bubbla

Varför inte en helg i paradiset när verkligheten blir lite jobbig? Låt mig rekommendera Bornholm.

Lund
Förra veckan (om vi räknar med söndagen) var ingen höjdare för oss med himmelsblå själ.
Storstryk i seriefinalen var deppigt, men det överskuggades snabbt och plågsamt av att vår kapten, Anders Christiansen, tvingats sjukskriva sig på obestämd tid på grund av hjärtproblematik.

Att temporärt tappa en serieledning kan svida, men att tvingas se en älskad spelare och ledare på plan, tampas med potentiellt livsfarliga problem gör en ledsen på riktigt.
AC:s energi och personlighet är sällsynt ljuskraftig och bara tanken på att vara utan honom under överskådlig framtid känns svår. Samtidigt, nu står vi här och vi måste hantera det.

För egen del fick jag god hjälp den här helgen, då min magnifika fru hade gett mig en Bornholmsweekend i femtioårspresent och det innebar precis den verklighetsflykt och njutning jag så väl behövde.

Två dygn på denna genuint vackra ö, klädd i färggrannaste försommarskrud, spenderades väldigt väl. Utflykter till Dueoddes kritvita sandstrand, Kobbe Å:s magiska dalgång, Hammershus mäktiga fastning, som skulpterad ut ur urberget självt, Döndalens vattenfall mitt i urskogen och så alla de pittoreska byarna vid den gnistrande Östersjön. Vilken pärla till ö vi har just utanför vår sydkust!

Kulinariskt gick det inte heller någon nöd på en och för en smörrebrödsälskare som undertecknad var det en fröjd att njuta av purfärskt danskt rågbröd med krispig friterad spätta och saftig rostbiff med hemrörd remoulade, färska räkor på surdegsbröd och så den lokala klassikern "Sol över Gudhjem" med nyrökt sillfilé, rödlök, gräslök och äggula på just Gudhjems Rökeris uteservering i kvällssolen.

Allt sköljdes ner med kall lokalbryggd öl från Svaneke Bryghus och vi bodde på vackra Siemsens Gaard just i mysiga Svaneke, strageiskt placerat mellan Dueoddes strand och Gudhjems och Allinges vackra klippkust. Jag kan varmt rekommendera stället.

Bäst av allt var det dock att få två dygns lugn och ro med min fru efter en intensiv vår med flytt till Lund kombinerat med mycket jobb. Jag blir förmodligen tjatig, men jag kan skatta mig väldigt lycklig som har en så fantastisk livskamrat. Inte bara för att hon skämmer bort mig med lyxweekends på Bornholm, utan för att hon är en genuint underbar människa som är lika vacker på insidan som utanpå, vilket inte säger lite.

Efter att ha fått ladda batterierna i detta paradis och i detta ljuvliga sällskap är jag optimistisk och positiv igen. I kväll återtar vi serieledningen och snart kommer Pontus Jansson tillbaka. Tillika kommer vi sannolikt göra någon eller några spektakulära sommarvärvningar nu när AC och Hugo måste ersättas och även om anledningarna är tråkiga kittlar det att veta att Ninja-Danne är på jakt.

Låt oss gå in i veckan med tillförsikt och optimism. Sommaren är här och MFF är snart i topp!
 

Pontus Kroon2023-06-05 07:37:22
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?