Måndag morgon: Ett efterlängtat besked

Måndag morgon: Ett efterlängtat besked

"En gedigen insats över 90 minuter där spelarnas energi, vilja och trygghet nådde maxnivåer. Vi vet, vi kan… Men det var längesedan vi var helt övertygade om hur bra vi är."

Motala
Måndag morgon i november. Det överhängande mörkret och det i princip stillastående duggregnet bildar en kompakt höstmassa som gör det nästintill omöjligt att väcka de sista procenten av ens helgtrötta kropp. Så här kommer det att vara ett tag framöver, möjligen kan tillfälliga inslag av snöskottning och frostskrapning tillkomma. Det vi svenskar känner till som vinterhalvåret.

Men om alla kulna morgnar kunde vara som denna hade årstiden varit lika lätt att ta sig igenom som en streamad dansk kriminalserie. Dagen efter en urladdning likt den igår mot IFK Göteborg behövs varken sol eller plusgrader, själen är varm ändå.

Ni vet vad som väntar. Arbetsdagen må bli försummad, men jakten på artiklar, filmklipp och nya foruminlägg kommer att vara intensiv. Ena stunden finns en serieledning att gotta sig i, andra stunden finns det spekulationer om ACs baksida att ta in och förhålla sig till.

Matchen mot Blåvitt var precis en sådan vi behövde inför slutspurten och avgörandet av Allsvenskan 2021. En gedigen insats över 90 minuter där spelarnas energi, vilja och trygghet nådde maxnivåer. Vi vet, vi kan… Men det var längesedan vi var helt övertygade om hur bra vi är.

De stora förlusterna i Europa har varit en sak att tugga i sig. Mer alarmerande har signalerna om disharmoni varit, när kollektivt gnäll på domare och ältande av enstaka situationer varit lika ofta förekommande som tappade ledningar och sent insläppta mål. Laget har i stunder inte gått att känna igen.

På söndagskvällen var Malmö FF återigen Malmö FF och IFK Göteborg var, åtminstone inledningsvis, en värdig motståndare med färskt självförtroende och bra resultat i ryggen. Med en 100%-ig Nielsen, en lugnande Lewicki, en kaxig Sören, en ostoppbar Berget och en finurlig Pena körde de himmelsblå på och över varenda namnkunnig ängel och blåvit talang. Två mål och tre poäng… Director, football is easy!

Det kanske inte räcker mot lag som Zenit och Juventus, men inför de avslutande inhemska drabbningarna mot Häcken, Kalmar och Halmstad bör gårdagens match ligga till grund för en självbild att så här bra är vi när vi bestämt oss. Med samma inställning och arbetsinsats ytterligare tre gånger  så är guldet vårt. 

Framåt Malmö!
   

 
 

John Börén2021-11-08 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?