Måndag Morgon - Ett historiskt år i vardande

Måndag Morgon - Ett historiskt år i vardande

Allsvenskt avancemang för damerna, cupguld, allsvenskt guld i vardande och en potentiellt bra Europa League-ligafas borgar för ett klassiskt MFF-år.

Efter 0-2 mot Örebro i lördags stod det klart att Malmö FF:s damlag åter spelar i allsvenskan nästa år, vilket har varit en glasklar målsättning sedan projektet sjösattes för snart fem år sedan.
Satsningen har varit en klockren succé och det är nog väldigt få som tvivlar på att Malmö FF inom ett par år kommer att kriga om SM-guld även på damsidan.

Det finns många att tacka för denna fantastiska resa, men mina tankar går främst till de spelare som körde igång i division fyra säsongen 2020 och tränaren Fredrik Jahnfors som ledde laget de första tre åren och som var assisterande tränare 2023.
Stort tack också till efterträdaren Maxim Khalil i rollerna som tränare och sportchef och slutligen tack till hjältinnorna och tränare Jonas Valfridsson som till slut tog sista klivet i år.

Att MFF:s historiskt sett så stolta damfotboll har återuppstått likt en Fågel Fenix är viktigt för inte bara för föreningen i sig utan för hela staden Malmö, då det ger ännu mer fokus på damfotbollen, där FC Rosengård länge har haft monopol på elitverksamheten och att MFF nu utmanar kan locka fler tjejer att prova på den härligaste sporten i världen.

På herrsidan har det också varit ett riktigt bra år. Cupguldet bärgades hemma på Stadion, Europa Leagueplatsen säkrades efter en meriterande seger i dubbelmötet mot PAOK och allsvenska guldet är om inte teoretiskt klart, väldigt, väldigt nära. Tillika har den första segern i EL:s ligaspel tagits i avlägsna Azerbadjan, så hoppet om en fortsättning i slutspelet lever.

När vi summerar året är ännu inte ligaspelet i Europa klart och i skrivande stund är som sagt inte heller allsvenskan avgjord, men klart är alltså att det på det hela taget ser ut som att det kan bli ett år som gör avtryck till och med i Malmö FF:s guldtyngda historia. Få år kommer att kunna mäta sig med 2024 och det är mycket som talar för att framtiden kan bli ännu bättre.

Så, passa på att njuta MFF-vänner och ha en alldeles utomordentlig vecka!

Pontus Kroon2024-10-14 08:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?