Måndag Morgon - Flaggdag!

Måndag Morgon - Flaggdag!

Äntligen är det dags för hemmapremiär och för första gången sedan 2019 utan publikrestriktioner!

Efter en lyckosam premiär borta mot besvärliga Kalmar skall vi idag, äntligen, få njuta av allt vad en hemmapremiär innebär!
Ett himmelsblått folkmyller på stan i allmänhet och på Möllan i synnerhet, en mäktig marsch mot Stadion och ett sjungande, gungande flagghav på läktarna. Så underbart!

Det fanns en tid då man tog denna gemensamma massnjutning för given, men två års pandemi har gett oss ett mer ödmjukt perspektiv på hur oerhört viktiga supportrarna och inramningen är för fotbollen. Det skall bli fantastiskt att avnjuta stämningen, sången och flagghavet på Stadion i kväll.

I fjol fick vi i alla fall fira vårt tjugoandra guld inför fullsatta läktare och det var naturligtvis helt fantastiskt, men det där med hemmapremiärens förväntningar och den orgiastiska känsla den innebär efter en vinter av avhållsamhet är på sitt sätt nästan lika känslomässig som en guldmatch.

I år är det Elfsborg från Borås som skall få smaka på Stadions fullsatta Hexenkessel och det kan kanske bli en välkommen kontrast för de gulsvarta som i sin hemmapremiär fick spela inför 4300 sörjande. Olika falla ödets lott.

Själv skall jag försöka hålla mig klar, skarp och en aning objektiv då jag ansvarar för Himmelrikets matchrapport i kväll och ser matchen från pressläktaren. Det kommer inte att bli lätt att hålla känslorna inne när runt 20000 himmelsblå systrar och bröder stämmer upp i hymnen. Jag ryser av välbehag vid blotta tanken.

Så vänner, ladda på det sätt ni finner lämpligast, utrusta er med flaggor och motionera stämbanden, för nu är det dags för allsvenskan 2022 att komma till Mästarstaden.
Framåt Malmö!

Pontus Kroon2022-04-11 09:04:42
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?