Måndag Morgon: Fokus

Serieledningen låg öppen. Men Malmö missade chansen och så är vi fortfarande på jakt.

Lund. Så var vi då äntligen tillbaka. Efter nästan 600 dagar fick MFF-familjen åter samlas och på många sätt var det en underbar eftermiddag. På andra sätt var den bedrövlig. För vi tappade återigen alla tre poängen och möjligheten att återta serieledningen. Sett till senaste nio matcherna är det väldigt lite som talar för att vi ska kunna behålla SM-guldet i Malmö.

Jag tycker inte vi gör en bedrövlig insats mot Mjällby. Dels är Mjällby bra och dels måste man förstå att det inte är hur lätt som helst att vinna matcher i Allsvenskan när man saknar spelare som Toivonen, Knudsen, Beijmo, Brorsson, Lewicki, Moisander, Bonke och Rieks. Var och en av deras frånvaro kan man nog hantera och framförallt bor man kunna hantera, men tillsammans och under en längre period skapar man en situation där kvarvarande spelare får spela mer än önskvärt vilket leder till slitna spelare både fysiskt och mentalt. Det märks.

Men jag tycker det finns saker som behöver göras bättre och jag tänker framförallt på den egna attityden och inställningen. Vi har tre segrar på de senaste nio matcherna i Allsvenskan. Det är ingen tillfällighet. Det är inte domarna som är emot oss. Det är inte målvakterna som alltid gör sina bästa matcher. Det är inte otur. Det är fakta och det är det vi måste förhålla oss till. Vi måste titta på vad vi själva gör.

Vi måste fundera kring varför vi inte vinner fler matcher. Varför gör vi inte fler mål? Varför släpper vi in mål i nästan varje match? Varför tappade vi all form av struktur efter JDTs byte i den här matchen?

Sluta fokusera på motståndarna, domarna och fan och hans moster. Fokusera på vad vi ska göra.
Fokusera på hur vi ska spela för att göra fler mål.
Fokusera på oss.
Fokusera på det vi gör.

Utgå från att resultatet är rättvist efter en match. Utgå från att det handlar om att göra mål. Utgå från att man inte är bättre bara för att man skapar chanser eller kan göra 20 skarvpassningar med yttersidan.

Jag upplever att många spelare just nu har svårt att hantera pressen som det innebär att spela i Malmö FF. Vi vill redan innan vara störst, bäst och vackrast och den självbilden har inte blivit mindre framträdande efter avancemanget till Champions League. Uppenbarligen har vi svårt att hantera motgångarna just nu. Vi står och gormar och det ena efter det andra. Domare hit, otur dit.
Jag vill se självrannsakan. Jag vill se fokus. Jag vill se ett MFF som inser att avgörandet ligger i våra händer.

Kan vi fokusera resten av säsongen kan det gå vägen. Vi är otroligt nog bara tre poäng från serieledning.


 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-10-04 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?