Måndag morgon: God fortsättning!

Måndag morgon: God fortsättning!

Årets första måndag. God morgon!

Nytt år, samma mästare. Malmö FF går in i 2022 med 22 SM-guld i prisskåpet. Det vore ju himla praktiskt om det sifferförhållandet kan upprätthållas fram till 2023. Och till 2024, 2025 osv…

Har nyss tvingat mig igenom ett avsnitt av en mellandagstypisk serie där kända personer får lufta sina garderober och tömma sina tårkanaler i  public service, ackompanjerat av god mat och vackra interiörer. Nu när mästerverket Mackan inte ligger kvar på Viaplay längre, tänk om firma Byrfors fick förtroendet att samla en handfull MFF-legendarer i en anrik byggnad och göra följetongen: Stjärnor med två stjärnor på slottet… Det hade varit något.

Om jag istället ska rekommendera något medialt som faktiskt redan finns tillgängligt så uppmanar jag er att ta del av Olof Lundhs poddintervju med Roy Hodgson. En nästan två timmar lång redogörelse från en sann gentleman som har åldrats fantastiskt väl.

Men ett årsskifte består ju inte bara av tillbakablickar, det finns en framtid också. Dubble ligavinnaren Jon Dahl Tomasson lämnar som bekant. Tack för allt och lycka till på nästa adress, vart det än blir. Detsamma till den assisterande kollegan Remy Reijnierse som också flyttar på sig.

Remy måste vara den förste tränaren i MFF:s historia som ingen utanför klubben hört ett ord ifrån? Det känns som en tråkig baksida av klubbens numer så professionellt uppstyrda mediakommunikation.

Den stora frågan idag handlar förstås om vem eller vilka som kommer som ersättare. En ny spännande kraft från södra Europa? Eller ett mer bekant namn från Skandinavien, med meriter från till exempel Bodö/Glimt eller Ålborg?

Att Mr X kommer att behöva börja ifrån ruta ett med ett lag spelare som Christiansen, Lewicki, Berget, Pena, Birmancevic, Rieks, Dahlin och en hungrig comebackande Toivonen är en klar överdrift. Å andra sidan, hans första riktiga uppgift kommer att bestå av att leda Malmö FF mot en framgång i Svenska Cupen. Det finns lättare uppdrag i den globala fotbollsvärlden, minst sagt.

Georgsson verkar att ha släppt Colak men än så länge är Anel kvar. Att släggan Brorsson byter falafel mot halloumi är däremot klart. Välkommen tillbaka närsomhelst, Franz! (Och hoppas att du aldrig någonsin behöver stå i motståndarnas elva på stadion.)  

God fortsättning på det nya året, alla himmelsblå. Det kommer med all säkerhet att bli minnesvärt, frustrerande, ångestframkallande och... Alldeles underbart, som vanligt.

Framåt Malmö!
 

John Börén2022-01-03 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?