Måndag morgon: Godmorgon mästare!

Måndag morgon: Godmorgon mästare!

"När spelarnas sång över det nyss bärgade SM-guldet ekade över de tomma läktarna stod det klart vad som alltid kommer att göra det mästerskapsvinst nummer 21 minnesvärt."

Motala
Det är klart. Guldet är hemma. Lennart är tillbaka.

Idag blir en lång dag, fylld av scrollande och klickande bland segerintervjuer, hyllningskrönikor och champagnebilder. Allt för att förlänga det rus vi just nu befinner oss i och för att samla alla intryck som säsongen 2020 omfattat.

Anels genombrott. Toivonens återkomst. De åtta raka vinsterna i mitten av säsongen. Kiese-Thelins alla mål. Statushöjningarna på Franz och Erdal. Stjärnglansen kring Rieks och Berget. Jon Dahl-Tomassons alltmer pålitliga framtoning. Marko Johanssons kliv i karriären. Och så AC, förstås.

Den här måndagen är det lätt att inte tänka på cupfinalen eller tappet borta mot Djurgården. Eller att det tidigt i somras fanns halvlekar utan ett enda skott på mål. Att Antonsson, Molins eller Bengtsson summerar året på ett annat sätt än de flesta andra passerar också.

Trots att serien är avgjord när tre omgångar återstår och poängmarginalen till närmsta utmanarlag är tvåsiffrig har det varit en lång och tuff säsong. Som det ska vara, med allt vad det innebär. Och då har vi ändå inte varit där.

Mitt i jublet och guldyran på tv-skärmen svepte ett skimmer av vemod in i mitt vardagsrum. När spelarnas sång över det nyss bärgade SM-guldet ekade över de tomma läktarna stod det klart vad som alltid kommer att göra det mästerskapsvinst nummer 21 minnesvärt. Guldet 2020- det publikfria.

Att inte vara bjuden till festen är aldrig roligt. Men om ingen är bjuden, är det ens en fest då?   

I år har många fått en brutalt klar insikt om vad Allsvenskan, spelarna och supportrarna betyder för varandra. Måtte detta viruselände ge sig snart så att Ahmedhodzic, Ola, Larsson, Sören, Sarr och de andra förstagångsvinnarna får en chans att uppleva en riktig guldfest på Stadion.

Men ändå… Mesta mästarna från Malmö, här är vi. Tjugoen SM-guld, ja det har vi. Lätt bäst i serien… MFF.
 
Framåt Malmö!    
 

John Börén2020-11-09 06:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?