Måndag morgon: Happy monday

Måndag morgon: Happy monday

"Men, det var inte bara familjelivet i Sverige som lockade. Löften om en sista kick, ytterligare minnen att samla på sig och ett tillfälle att sluta en cirkel fanns i Malmö."

Måndag morgon. Ny vecka. Inte som serieledare men väl som topplag. Malmö vann igen. IFK tog inga poäng. Avståndet har krympt, visst är det en enorm skillnad mellan sju och fyra poäng? Laget är fortfarande inte den självgående segerautomaten som en hoppas på men nu börjar poängen trilla in och målen komma. Det gör mig glad.
 
Ola Toivonen är 34 år gammal och är trots allt i slutet av sin karriär. Kanske är hans nuvarande kontrakt det sista han fullföljer. Att han är väl medveten om detta märktes redan för två år sedan när han bytte franska ligan mot den betydligt statusfattigare australiensiska och samtidigt lämnade landslaget efter ett lyckat VM-slutspel.
 
Toiboy började bli klar. Yrjös grabb var nu vuxen, gift familjefar och redo för nya steg och äventyr i livet.
 
Men, det var inte bara familjelivet i Sverige som lockade. Löften om en sista kick, ytterligare minnen att samla på sig och ett tillfälle att sluta en cirkel fanns i Malmö. Denna klubb där han ensam fungerade som ankare, roder och kanon på Sören Åkebys sjunkande skepp i slutet av 00-talet.
 
Denna stad, nu med ett ordentligt stadion och engagerade supportrar i alla åldrar och stadsdelar. Med vana av finbesök från det europeiska fotbollsetablissemanget och regelbundna utlandsresor till spännande motstånd. Malmö FF, där stjärnor tänds och hjältar hyllas.
 
Klart att det kändes rätt. Men vad fick han?
 
Ingen försäsong eller chans till att vara fysiskt redo inför säsongsstarten. Ingen publik som sjöng hans namn och applåderade hans aktioner. Och framför allt, hans nya kollegor uppträdde inte alls som ett allsvenskt dreamteam, snarare som ett gäng vilsna sommarjobbare i akut behov av en ledare.
 
Han hade kunnat ledsna redan innan det dragit igång. Suckat och surnat. Börjat räkna ner till pensionen.
 
Istället har han visat klass och motivation och lyft sitt lag mer och mer för varje inhopp och spelad minut. Det gör mig glad.
 
Klara för cupfinal. Bara kryss mot Norrköping men segrar mot Östersund och Kalmar. Ny match redan på torsdag. Det gör mig också glad.
 
Framåt Malmö!
 
  
 
  
   
 
 

John Börén2020-07-20 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?