Måndag Morgon - Harmoni

Måndag Morgon - Harmoni

Säsongen är igång och MFF inledde med att infria förväntningarna vilket skapar harmoni inför fortsättningen.

Efter en ganska behaglig säsongsinledning där den första tävlingsmatchen innehöll såväl en Veljko-show, som ett vackert frisparksmål och ett viktigt forwardsmål är det med tillförsikt man tar sig an ännu en regnblåsig februarivecka.

Det är inte utan att man är tacksam för lite himmelsblå grannlåt på plan, då det i övrigt mest bjuds på olika nyanser av grått vid den här tiden på året.
Tävlingssäsongens start innebär ju dessutom att vi äntligen får tillbaka nerven och glöden som saknas lite i träningsmatcherna.

Att Milos och hans grabbar fick börja med en odiskutabel seger var också skönt. Med vår nye coachs bajenbagage finns det alltid några som har knivarna slipade vid eventuell motgång och det vore bra för alla inblandade om spel och resultat inte hackar i början.

Ett avancemang ur gruppspelet i cupen utan allt för stor dramatik vore det bästa för att åstadkomma full harmoni framöver och efter gårdagens seger ser det ju hoppfullt ut.
Inte minst då truppen fortfarande sannolikt lär förstärkas med något eller några tunga namn är det fint om det redan nu befintliga truppmaterialet visar klass från början.

På tal om harmoni visade MFF upp en historiskt stark årsredovisning för 2021. Detta trots att en stor del av säsongen spelades med hårt begränsad publikkapacitet.
Malmö FF fortsätter alltså att med sportsliga resultat och kloka beslut bygga upp en helt unik ekonomi i svenskt föreningsliv och detta helt utan inblandning av rika delägare och investerare.

Det finns alltså all anledning att vara väldigt stolt som MFF-medlem och i veckan som gick började just medlemskorten för 2022 trilla ner i brevlådan hos medlemmarna. Samtidigt kunde föreningen meddela att över 12000 årskort nu är sålda och att man närmar sig maxgränsen på 14000 med stormsteg. Harmoni som sagt.

På lördag väntar nästa cupmatch som innebär ett Skånederby borta mot Ängelholm. Fram till dess kan vi alla tillåta oss att vara vid gott mod. Malmö FF mår bra just nu.

Pontus Kroon2022-02-21 07:17:34
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?