Måndag Morgon - Here we go again!

Måndag Morgon - Here we go again!

Ny vecka, träningsmatch mot TFF väntar och semestern är slut för våra himmelsblå pågar.

Så är vi då snart igång igen efter en, i mina ögon, högst välbehövlig vila för MFF.

Efter en brutal vår, med en skadelista lång som en 10-årings önskelista, lyckades pågarna samla ihop sig till att överleva och vinna en cupfinal och med lite Ola Toivonen-magi avslutade vi även vårallsvenskan med en seger.

Nu väntar sommar- och höstsäsongen med Champions Leaguekval och nitton allsvenska matcher vilket kommer att kräva ett klart bättre MFF än under våren.
Färre skador och ett mycket spetsigare anfallsspel är grundförutsättningarna för ett lyft, men givetvis är det fler saker som måste stämma.

Jag är som alltid optimist. Som MFF:are har man fog för att vara det, då vi historiskt sett är de som vinner mest och klarar av de tuffaste uppgifterna.

Milos Milojevic signalerar att man noga har analyserat våren och att man har filat på spelet i sista tredjedelen och förhoppningsvis är det inte bara säljsnack från en coach som har ganska lite utav sin felmarginal kvar.

Jobbigt för oss alla är dock att AC:s och Lewickis baksidor fortsätter att spöka, semestern till trots och är det två spelare som hade lyft ett återstartande MFF är det en kärnfrisk pigg AC och en urstark pudelklok Lewicki. Nu får vi nog vänta ett tag till på just detta tyvärr.

Annars känns det som att vi vädrar lite morgonluft och klart är att sportchef Andreas Georgson är ute och sonderar marknaden efter spelare som kan förstärka truppen och göra den mer okänslig för skador inför Europaspel och allsvensk höst.

Jag tror det kommer att behövas. Jon Dahl Tomasson hade elva man på skadelistan kring vårt playoff mot Ludogorets förra året och lyckades med någon form av Houdinitrick ta oss både till Champions League och till SM-guld. Jag tror vi måste ge oss själva lite bättre marginaler i år.

Nåja, i kväll väntar Trelleborg i en träningsmatch som förhoppningsvis kommer att ge lite positiva besked från pigga och utvilade pågar.
Det är skönt att vi rullar igång igen och snart har vi allsvenskt hemmaderby mot HIF, det skall bli fantastiskt!

Ha en skön vecka och Glad Midsommar så här några dagar för tidigt!

 

Pontus Kroon2022-06-20 07:10:56
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?