Måndag morgon: In i 2023

Måndag morgon: In i 2023

Nytt år, ny säsong och ny måndag morgon.

Motala
God måndag morgon och gott nytt år, kära läsare!

Aldrig har väl ett årsskifte varit så efterlängtat som detta. Men nu, när man står med årskrönikor och nyårslöften upp till knäna får gärna tiden gå ännu lite snabbare. Nu är vi klara med att slicka sår och älta nederlag. Trötta på att försöka väga upp cupguld, europaspel och ekonomiska resultat mot det sportsliga förfall vi fick bevittna den sista halvan av 2022.

Idag går Henrik Rydström för första gången till nya jobbet på riktigt. Om en vecka är det träningsstart och den 20 januari är första träningsmatchen mot danska Randers. Då vill vi gärna se så mycket som möjligt av vad 2023 rimligen kommer att ha med sig.

Kan man vänta sig en inspirerad nystart från AC och IKT? Kommer den nya staben att få fart på Buya, Ceesay och Zeidan? Blir det Lomoteys år eller är det Sebastian Nanasi som ska bli näste golden boy? Kommer Tinnerholms återkomst bli årets försvarsvärvning eller blir Derek Cornelius årets utropstecken? Finns det mer att krama ur Rieks och Lewicki? Hur länge stannar Hugo? 

Frågorna är många och alla svar kommer förstås inte komma på en gång eller ens samtidigt. Men en stor undran bör stillas redan idag eller snarast möjligt. Hur blir det med Jo Inge Berget och Adi Nalic vars kontrakt nu har gått ut?

Nalic situation är speciell i och med att han fortfarande är mitt uppe i en besvärlig rehab. Men Berget förtjänar om inte en förlängning så åtminstone en värdig och fullskalig avtackning. Norrmannen har varit en av de mest betydande spelarna i modern tid och vi är många som önskar honom det bästa, även om det skulle vara i en annan tröja än den himmelsblå. Ge oss ett besked!

In i 2023... Framåt Malmö!
 

John Börén2023-01-02 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?