Måndag Morgon: Kära tomten

Måndag Morgon: Kära tomten

Det börjar lacka mot jul. Dags för en önskelista.

Lund. Kära tomten. Vi hade ett bra 2023, men man kan ju alltid drömma om mer. Så här kommer min önskelista. Ingen direkt ordning - så du vet.

 - Nytt SM-guld
23:de guldet hämtades hem och framgång föder ju framgång. Så vad skulle egentligen behöva stoppa oss nästa år? Rydström och hans gäng har fått ett år till. Hans handplockade (för det är de ju faktiskt även om alla låtsas som de inte är det) har fått ytterligare tid under Rydström så det borde ju finnas möjligheter att vara ännu bättre kommande säsong.
Nytt SM-guld helt enkelt tomten. Det vore kul.

 - Champions League (eller åtminstone Europaspel lääääääänge)
Tio år efter Champions Leaguespelet 2014 vore det ju angenämnt med ett nytt. Varför inte? Sen blir det ju såklart tufft  Inte minst eftersom Rydström själv står inför en nyhet här. Är han mogen för Europa redan? Men om vi inte når Champions League blir det ju oerhört trevligt med ett nytt långt äventyr ute i Europa. Det blir kul att testa det nya upplägget dessutom. Låt oss inte missa det! Snälla tomten - Låt oss inte missa det.

 - AC kommer tillbaka
AC:s framtid är såklart inte helt given. Frågan är vad han vill såklart. Vill han? Vågar han?
Drömmen är såklart att han kommer tillbaka och är lika dominant som före problemen. Han var seriens bästa spelare före och kommer han tillbaka är jag inte ett dugg orolig - Han kommer vara briljant.
Men jag har också förståelse för om han inte gör det. Livet kan vara mer än vara Allsvenskans bästa spelare - men jag drömmer.
Men framförallt herr Tomte. Jag vill att AC ska må bra. Det trumfar allt annat.

 - Lewicki visar att han fortfarande är med
Efter två tyngre år är frågan var vi har Oscar Lewicki. Känslan är väl kanske att han inte kommer bli en spelare som står på gränsen till landslaget igen, men jag tror heller inte att Oscars tid behöver vara på väg att ta slut. Jag tror verkligen att Oscar kan vara användbar i många år framöver - frågan är egentligen mest i vilken roll. Ska han vara innermittfältare? Då blir han backup. Ska han vara back? Då tror jag han kan bli en startspelare igen.

 - Hemvändare?
Robin Olsen? Emil Forsberg? Båda kan ju vara aktuella för en hemkomst. Olsen kan gott komma hem nu och sakta ta över efter Dahlin. Hem till sommaren? Låt Dahlin ta Allsvenskan och låt Olsen ta Champions League. Kan bli bra för alla parter.
Forsberg? Ryktas på väg till USA och drar han dit, som det väl kanske känns, så tror jag att han inte bli aktuell för en återkomst i MFF. Tyvärr. Men ponera att Nanasi säljs? Hur mycket kan vi då erbjuda Forsberg?
Jaja. Vi får se. Kanske slutar det med att Jeffrey Aubynn vänder hem. Det kan vara bra det också. Kanske en hemvändare vi behöver mer än ovan nämnda.

 - Mindre strul på läktarna
Ja. Jag har applåderat och imponerats av läktarkulturen, och det är ju så - De allra flesta fixar fest snarare än pest, men de störiga momenten har blivit fler. Det har blivit mer strul på matcherna och det har på något sätt blivit accepterat att göra lite vad man vill. Påföljderna är ju uppenbarligen rätt tunna - Inte minst i vår klubb. Vad hade vi? Typ en avstängd.
Jag är inte ute efter att ha fler avstängda eller för den sakens skull mindre pyro nödvändigtvis. Men det skulle vara kul med lite mer ödmjukhet och insikt i att vi är där för föreningen Malmö FF - inte för att hitta ett forum att kasta bengaler på folk med annan supportertillhörighet.
Så, tomten - Kan vi få ett år utan bråk på läktarna? Vore ju trevligt.

 - Veteraner avslutar på topp - och blir tränare
Vi har ju ett antal spelare som mycket väl kan göra sitt sista år. Jag tänker framförallt på Johan Dalin, Niklas Moisander och Sören Rieks. Bortsett Dahlin tror jag inte det blir så oerhört många startmatcher men jag tror alla tre kan bli nyckelspelare under 2024. De vet vad som krävs. De har kvalitet i varenda rörelse. De kan visa våra yngre talanger hur man ska göra och kan bli naturliga pappor för truppen.
Och jag skulle älska att ha dem i föreningen även efter den aktiva karriären.
Och när du ändå håller på tomten så fixa en roll åt Jonas Knudsen också - men låt honom få några år till som spelare. Sen kommer han hem till oss igen.

 - Upp i Damallsvenskan
Och sen så. Töserna ska upp i högsta serien. Pågarna ska vinna Allsvenskan och töserna ska vinna serien även 2024 så vi har båda lagen i högsta serien 2025. Gott så.
Fixar du det tomten? Tack på förhand.
Ses om några veckor.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-12-04 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?