Måndag Morgon: Kungen är död - Länge leve kungen

Måndag Morgon: Kungen är död - Länge leve kungen

Dags att rivstarta säsongen 2023.

Lund. Då börjar vi allt mer lägga 2022 på allvar till handlingarna. Jag tänker inte skriva mer om säsongen i sig, just nu, men konstaterar att det var en säsong då vi också såg det sista av vissa - åtminstone för en tid. Silly Season är ganska jobbig för mig. Det är jobbigt att behöva släppa vissa spelare som kommit extra nära. Spelare som Rakip och Hadzikanunic kommer väl sannolikt hem igen men spelare som Nalic och Berget har legat mig varmt om hjärtat men nu fortsätter de på annat håll. Framförallt Berget var jag inte helt beredd att släppa, men det är som det är och jag får försöka.

Vi har tappat giganter förr och kommer göra det igen. Som med Markus Rosenberg gäller ju det vanliga från Envoi - Vi har varit med om er - Vi kan aldrig förlora er. Så de här spelarna, och framförallt Berget, kommer alltid att vara en viktig spelare för mig och mitt supporterskap. Hans avtryck i MFF-historien kommer aldrig gå ur tiden.

Och tyvärr är det så det fungerar. Fotbollen kan inte bli för sentimental. Ibland måste man gå vidare. Återstår och se om tidpunkten var rätt den här gången.

Även vid sidan av planen har vi ju nu fått se personer lämna. Ni har väl alla läst Johns fina intervju med Magnus Johansson? Himmelriket har haft viktiga skribenter och redaktörer förr med legendarer som Tony Ernst, Kjelldén, Kåffe, Welinder och Nisse Byrfors. Alla otroliga viktiga på sina sätt, men det finns ingen som har gjort mer för Himmelriket än Magnus. Jag har haft otroliga resor tillsammans med Magnus men också lärt mig massor på hemmaplan. Han och jag är ganska olika, men har nog kunnat komplettera varandra på ett bra sätt. För Himmelriket är det såklart en förlust, men det gäller för oss andra att steppa upp på olika sätt. Som vän och MFF-are har vi kvar Magnus. Tro inget annat.

Att inte finmedia snott Magnus för länge sen är en skam. Jämför Magnus intervjuer med det mesta ni läser i tidningarna så förstår ni vad jag menar.

På tal om det har vi även en ny Måndag Morgonkrönikör. Vem? Det får ni vänta lite med att få veta, men det är ren kvalitet.

Och på mer centralt håll har John Cederblad redan lämnat tyvärr och snart kommer Christian Arvidsson att tacka för sig. Detta är två pelare som betytt otroligt mycket för SvenskaFans som helhet. För oss på Himmelriket har de alltid funnits där med hjälp, tips och stöd när vi behövt. Otroligt kompetenta personer som jag haft förmånen att få jobba nära och lära av. Tack John och Christian. Ni är otroliga. SvenskaFans blir sämre utan er. Men vi ska försöka göra er stolta.

Men så är det. Var sak har sin tid. Dags att blicka framåt. 2022 är glömt. 2023 är här.
I dag är första träningen på IP och allt är möjligt igen. 2023 är året då vi ska vinna dubbeln. Nu vet vi att cupen går att vinna. Nu ska vi göra det igen.

Guldet ska hem.
Guldet ska hem till Malmö igen.
 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-01-09 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?