Måndag Morgon: Lätt bäst i serien

Måndag Morgon: Lätt bäst i serien

Glädjen är tillbaka och Kiesebåten är full.

Lund. I går var det Valborg i Lund. Som tur är höll jag mig därifrån hela dagen. Efter att först ha hängt i Göteborg tog vi E6:an ner så jag kunde gå på fotboll och det var ju för jäkla trevligt. Malmös första halvlek mot Hammarby var något utöver det vanliga. Hammarby såg ut som ett juniorlag och hade vi inte tryckt dit trean när vi gjorde det hade alltså Bajen gjort två byten redan i första halvlek. Det säger en hel del om matchbilden.

Andra halvlek blir ju en svår historia där vi ju ska försöka spela av matchen och även om det periodvis var lite för nonchalant för min smak var ju Hammarby aldrig nära att skapa match av det här. 4-2 och tre nya stabila poäng in. Fem raka segrar och ett spel som verkligen har steppat upp. Matcherna mot IFK Norrköping och Hammarby har varit på en nivå som det var länge sen vi såg.

Förra året var ju på det mesta mög. Framförallt hösten blev ju fruktansvärt tung och det var nästan en pina att gå på match. Nu är det fantastiskt igen. Det är roligt igen. Som man har saknat det - och kanske också ett lite bevis på att vi behövde fjolåret. Vi behövde en knäpp på näsan. Det gjorde att vi slutade ta saker för givet.

Jag är ju en av dem som menade på att allt inte var för jävligt i fjol i spelet. Vi gjorde periodvis bra matcher men fick inte med oss resultaten - och det fanns anledningar till det. Det är inte bara otur, även om det också är en faktor att ta i beaktande. Det var också en följd av att vi inte var tillräckligt bra sista tredjedelen och att mycket sen satte sig i skallen vilket bidrog ytterligare till att vi gjorde misstag som avgjorde matcher - såväl offensivt som defensivt.

Nu fungerar spelet igen. Nu har vi medgång och då har vi ett lag som är otroligt bra. Nyförvärven som Cornelius och Busanello har såhär långt varit fenomenala. Vecchia har steppat upp som poängspelare. Ali har haft pigga inhopp de senaste matcherna. Det börjar helt enkelt se rätt bra ut - och då har vi ändå inte fått igång AC och Nanasi än i poängproduktion.

En som har fått igång poängproduktionen är såklart Kiese Thelin. För er som orkar läsa vad jag skriver så har jag ju suttit i Kiesebåten hela tiden. Tur att vi var några som underhöll båten för nu börjar det bli trångt här. Vilken otrolig spelare det är när han får ett understöd värd namnet. Åtta mål på fem matcher och då har han ju en i ribban också mot Bajen. Man kan ju notera att just nu är det bara ett lag, om man bortser från MFF såklart, som har gjort fler mål än Kiese Thelin. AIK, Djurgården och Blåvitt har tillsammans lika många som Kiese Thelin.

MEN - Och detta är ett stort men (kan inte skriva det större - Vi har inte vunnit något än. Vi har fått en perfekt start på säsongen men vi får inte tro att någonting är hemma än. Häcken ser fortfarande riktigt bra ut och kommer utmana hela vägen. Spelar vi som mot Bajen och Peking tror jag ingen har någon chans mot oss, men det krävs mycket att ligga på toppen så hela vägen.

Krossa götet - Krossa alla!

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-05-01 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?