Måndag Morgon - Lite värme och hopp tack!

Måndag Morgon - Lite värme och hopp tack!

Skrapa bilrutorna i 13 minusgrader och se MFF göra halvdana träningsmatcher gör Pontus Kroon till en riktig pibesill.

Det är synd att klaga, heter det, och visst ingen gillar en kvidepitt. Eller så är det det man gör, för tittar man på sociala medier så är det just kvidepittarna och pibesillarna som är mest poppis.
Ni vet de där som alltid vet bäst, men aldrig gör nåt vettigt själv utan sitter i baksätet och bölar.

Så nu skall även jag kvida lite. Jag är evinnerligt trött på kylan. Jag vet att ni är många som har haft en förträfflig helg på spegelblanka isar i strålande solsken, men jag som har jobbat hela helgen har fått roa mig med att sätta mig i en iskall bil klockan sex på morgonen efter att ha fått skrapa rutorna på både utsida och insida! Nej, jag har inte garage och nej, jag har inte kupévärmare, så kom inte med det.

Så jag är lite bitter på er som på något perverst sätt firar den här arktiska pausen från den hemtrevliga globala uppvärmningen genom att åka skidor med rosiga kinder och dricka varm choklad ur medhavd termos i solen, för att slutligen komma hem i värmen och mumsa i er en hembakad fastlagsbulle. Det är upprörande!

Utan att gå in på detaljer har jag i mitt arbete tillika ett säkerhets- och fastighetsansvar på ett större industriområde och den här obarmhärtiga kylan har en inte helt positiv inverkan på byggnaderna jag övervakar. Den senaste veckan har varit en skojig kompott av sönderfrusna rör, översvämningar, brandkårsutryckningar och lås och grindar som har frusit sönder. Det är annat än långfärdsskridskoturer på Öresund eller skididyll i skogen det! Ja, jag kvider. Och med rätta.

Nog hade man kunnat tro att Sveriges bästa fotbollslag skulle kunna muntra upp en med lite grannlåt i träningsmatcherna åtminstone, men nej, MFF har förutom en trevlig första timma mot Kalmar sett ut som ett rätt ordinärt superettanlag. Jag vet, det är inte viktigt nu, men i brist på värvningar och värme hade det ju varit kul att få se lite inspirerad fotboll som sätter skräck i våra konkurrenter. Men icke.

Matchen mot Mjällby senast var närmast deprimerande. Trubbigt, omständigt och ihåligt bakåt. Vår bäste målskytt är såld och snart också vår bäste back om man får tro media. Det känns inte jättekul när vi inte bara skall dominera allsvenskan utan också satsa på att komma ut i Europa igen. Det är lite jobbigt att tänka på. Man vill piba och kvida.

Men men, i morgon är en annan dag och då är jag ledig och det är fettisdag! Jag skall ge mig ut i solen, sätta en härlig bulldeg och smälla i mig hemgräddade fastlagsbullar när jag med rosiga kinder kommer hem och slår mig ner framför tv:n och ser MFF elegant pulvrisera Falkenberg och samtidigt mina tvivel. Man kan ju alltid hoppas.

Ha en fortsatt skön och gnällfri vecka alla himmelsblå därute!

 

Pontus Kroon2021-02-15 09:47:34
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?