Måndag Morgon - En vecka kvar!

Måndag Morgon - En vecka kvar!

Tro´t eller ej, men snart är vår ökenvandring slut. Om en vecka är det...trumvirvel... ALLSVENSK PREMIÄR!

Jo minsann, det blir en allsvenska även det olycksaliga året 2020 och det är lite märkligt för fast det drar igång utan folk på läktarna med allt vad det innebär, så kittlar det i alla fall rejält i min mage vid blotta tanken på att få se MFF spela match igen.

För mig kändes det lite hopplöst ett tag. Allsvenskan kändes avlägsen och abstrakt och om vi väl skulle komma igång nån gång så skulle det bli någon sorts välorganiserade träningsmatcher inför tomma arenor. Trist, könlöst och en parentes i denna stolta series historia.

Men nu, efter att ha sett lite från bundesligas återstart och då suget som någon sorts ostoppbar naturkraft bara växer inom mig ju närmare premiären vi kommer börjar jag känna mig nervös, pirrig, glad och orolig på en gång. Ja precis så som man känner inför premiären varje år. Det trodde jag faktskt inte, men så har det blivit.

Så, med en nyutnämnd kapten i AC, en trupp som är stor, stark och spännande och med en ny tränare med massa att bevisa är vi redo för att ta hem guldet igen. En säsong som inte är som andra, men som givetvis skall minnas med ett "jo, MFF vann såklart det där jäkla coronaåret också...".

I veckan som gick skrev en relik som heter Mats Olsson en krönika där han sparkade in en dörr som var så öppen att hans ben förmodligen pendlar ännu. Han ville berätta för oss MFF:are att Ola Toivonen inte är en ny Markus Rosenberg. Vad hyggligt, det var upplysande Mats!

Om man inte har sovit djupt de senaste fem åren så vet man att Mackan är MFF:s störste ikon någonsin vid sidan av Bosse Larsson och Hövdingen själv, Eric Persson.

Så, nej Ola Toivonen är inte, och är inte tänkt som, en ny Mackan. Däremot kommer MFF att fortsätta värva bra etablerade spelare även efter att Mackan har slutat och Ola är just detta. Bra och etablerad, med stor potential att göra skillnad i allsvenskan och ge erfarenhet och det lilla extra i Europa. 

Ola var en av allsvenskans bästa spelare när han lämnade oss och han är sannolikt inte en sämre spelare idag. Att MFF vill få fram unga spelare stämmer, men det som alltid är överordnat i den här föreningen är att vinna.
Det är i den miljön våra talanger skall växa och där skall de trängas och lära sig konkurrera med bl a rutinerade hemvändare med internationell erfarenhet likt Safari, Bengtsson och nu även Toivonen. 

Gamle Olsson är kanske fortfarande en fin stilist och kan säkert fortfarande måla en härlig bild av ett intagande av en skål chili och en drink på någon bar i New York, men han har och har länge haft en sällsynt dålig koll på hur klubbfotbollens mekanismer fungerar.och när han skall raljera över de samma gör han oftast, som nu, ett präktigt självmål.

Nåja, lite tändvätska från mindre vetande skadar aldrig nu när allting börjar dra ihop sig. Vi mobiliserar och spänner musklerna. Mästarmaskinen Malmö är redo, snart skall vi åter erövra Fotbollssverige!
 

Pontus Kroon2020-06-08 09:02:51
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?