Måndag morgon: Mästarmöte

Måndag morgon: Mästarmöte

Att varje år ha sådana här matcher, som gäller lite extra oavsett tabelläge eller dagsform, är inte alla förunnat.

Motala
Måndag morgon och dags för omgång fem i årets Allsvenska. Känns lite som att det är igång på riktigt nu. Den trevande uppstarten måste anses vara avklarad. De större lagen som inledde med besvikelser har ryckt upp sig, nykomlingarna har hunnit med både toppar och dalar. Serien är igång, vi lämnar snart aprilvädret och vintervantarna bakom oss.

Och Malmö FF då? Vad finns att utläsa av mönstret varannan vinst, varannan oavgjord? Att Milos och truppen inte riktigt har kommit överens om  alla detaljer än? Att Sveriges bästa och bredaste trupp fortfarande är osunt beroende av en frisk Oscar Lewicki och en formstark Christiansen?

Oavsett motstånd hade det varit nervöst ikväll. Men mot just IFK Göteborg väger prestigen tyngre, inget annat än tre poäng räcker för att vara nöjd efteråt. Att det är det svenska klassikermötet, ettan mot tvåan i maratontabellen och en match mellan de två klubbar med flest troféer i skåpet tjatar vi om varje år. Att Blåvitt haft en mager period i ett drygt årtionde spelar ingen roll, ofta känns det som att matcherna mot just dessa kamrater definierar en hel säsong.

Förra årets överkörning på bortaplan tangerade guldjubel och europaframgångar. 2004 var samma bortamöte i praktiken en känslomässig mästerskapsfinal med minnesvärd inramning och lyckligt slut. Året därpå sattes ribban för en säsong som general Tom Prahl själv kallade för fiasko med en hemmaförlust i premiären mot göteborgarna. 2020 var väl egentligen ett lyckat förstaår för Jon Dahl Tomassons anställning, men nog svider cupfinalen fortfarande.

Ikväll saknar vi antagligen både Kiese-Thelin och Martin Olsson och dessvärre definitivt Adi Nalic. I det andra laget finns både Simon Thern och Tobias Sana som säkert båda hoppas på att de har sin bästa match på Malmö Stadion framför sig. 

Att varje år ha sådana här matcher, som gäller lite extra oavsett tabelläge eller dagsform, är inte alla förunnat. Den här måndagen är inte vilken arbetsdag som helst, det är en dag präglad av koncentrationssvårigheter och känslostormar. M som i måndag, M som i mästarmöte.

Framåt Malmö!


 
 

John Börén2022-04-25 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?