Måndag Morgon - Med en dåres envishet

Måndag Morgon - Med en dåres envishet

Innan säsongen trodde jag på allsvensk serieseger - och det gör jag fortfarande.

Suck och stön, vi gjorde det igen...
Efter att ha återtagit serieledningen förra omgången, lämnade vi tillbaka den igår efter en mycket andefattig insats borta mot Varberg.

Mönstret har upprepat sig hela säsongen och det skulle vara enkelt, om än högst o-MFF:skt, att kasta in handduken och säga att det är kört.
Dylikt gnäll ligger dock inte för för mig, jag är mer en "it ain´t over til it´s over"- eller en "låt den feta damen sjunga först"-kille och det tänker jag förbli.

Faktum är ju att varje gång MFF har sjabblat till det i år - och det är inte sällan - så har våra toppkonkurrenter gjort detsamma.

Det man kan konstatera är att vi har inte klarat att hantera toppstriden optimalt på grund av Europaspelet. Truppen är sliten och skadorna för många. AIK, Elfsborg och Djurgården, å sin sida, har inte klarat att hantera toppstriden optimalt på grund av att de helt enkelt inte har tillräckligt bra trupper för att fullt ut kunna utnyttja MFF:s bekymmer.

Så här står vi med en hårt komprimerad toppkvartett som redan på onsdag kan ha ett helt nytt utseende och omkastade placeringar. Arton poäng finns kvar att spela om och förlåt om jag fortfarande orkar vara optimist, men skulle jag vara en gambler hade jag fortsatt satt mina pengar på Himmelsblått.

Malmö FF har fortfarande de bästa spelarna och den starkaste truppen, vi är historiskt sett överlägsna våra motståndare och jag vill tro att den erfarenheten betyder något.
Det kommer att bli svårt, tufft och dramatiskt, men jag tror på SM-guld ännu, jag ändrar inte mitt grundtips.

Nu är det upp till spelarna att rycka upp sig och inse att vi fortfarande har en bra chans. Det är bara att kavla upp, fokusera och göra det vi kan och sluta tycka synd om oss själva.
Guldet är fortfarande "up for grabs" och det vore högst omalmöitiskt att inte gå för det med Rosenbergskt vassa armbågar.

Upp med hakan, pågar och töser, nu samlar vi ihop oss och går för guld. Tillsammans!
 

Pontus Kroon2021-10-25 07:08:38
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?