Måndag Morgon: Mot Europa

Måndag Morgon: Mot Europa

Vi närmar oss lottningen i Europa.

Lund. Sommaren är här, nåja, och med den traditionsenligt Europacupspel. I morgon, 12:00, lottas första motståndet för MFF. Som mästare går MFF in i Champions Leaguekvalet i vanlig ordning och man gör det som seedade. På onsdag kommer sen nästa lottning - antingen fortsatt Champions League eller Conference League. Som vanligt är det rörigt värre inför lottningen.

När detta skrivs är det fortfarande inte klart hur det blir med lottningsgrupperna men kanske är det klart när ni läser detta. Det innebär att vi kan hamna mot något av de 15:e oseedade lagen till första kvalomgången. Ni kan läsa mer om det här. Men man kan väl säga att det finns riktiga nitlotter, såsom polska Lech Pozna, och flera riktigt fina lotter som exempelvis Klaksvik från Färöarna.

Vi får väl hoppas på avancemang till andra kvalomgången där Malmö också är seedat och exempelvis slipper lag som Dinamo Zagreb och Olympiakos. Där finns det såklart fler tuffa motstånd men bortsett från FC Zurich är det genomgående lag som Malmö bör ses som favorit mot - utan att det för den sakens skull blir lätt.

Men oavsett - Det är nu det roliga börjar. Allsvenskan är för mig alltid prio 1. Den ska vinnas till varje pris. Men det är klart att Europamatcherna är en krydda i tillvaron. Det är roligt med motstånd från andra länder och resor till städer och länder man sannolikt aldrig annars upplevt. Jag har haft flera otroligt roliga resor med MFF - framförallt i kvalet. Personligen hoppas jag på något nytt riktigt obskyrt motstånd. Det är de roligaste resorna.

Intressanta datum för lottningen
14 juni: Första kvalomgångarna lottas.
15 juni: Andra kvalomgångarna lottas.
18 juli: Tredje kvalomgångarna lottas.
1 augusti: Playoff lottas.
25 augusti: Champions Leagues gruppspel lottas.

5/6 juli och 12/13 juli spelas första kvalomgången
19/20 juli och 26/27 juli spelas den andra.

Nu kör vi - Nytt Europaäventyr står för dörren.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-06-13 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?