Måndag morgon: Na-na-na-si!

Måndag morgon: Na-na-na-si!

Ny vecka och nya stjärnor. Det är måndag i Himmelriket.

Motala.
Måndag morgon och regnet utanför smattrar mot altanens trädäck i nästan samma takt som kaffebryggarens eftertraktade droppar. Sommartid heter det visst… Ordet försäsong är mer rättvisande.

Övriga landet är i eufori efter 3-0 borta mot Kosovo. Höga betyg för Emil Forsberg och Zlatan låter sig provoceras av Börje Salming. Själv gläds jag mer åt stjärnan som tändes i fredags eftermiddag. I en träningsmatch utan publik, mot ett lag vars imponerande förstärkningar fortfarande inte anslutit. I ett Malmö FF som satt sig i sitsen att både ha allt att bevisa och allt att förlora.

Visst imponerar båda nyförvärven Colak och Birmancevic, det kommer att bli roligt att följa fortsättningen. Men, helgens startraket skulle bli ett inhopp av vår egen Foppa 2.0. Sebastian Nanasi, en ordnad straff och ett elegant avslut på bara några minuter och matchen var både vänd och vunnen efter Tobias Sanas oväntade kanonskott.

Det är de ögonblicken man minns, genombrotten. Som Agon Mehmeti mot Kalmar 2008. Eller Dardans derby 2010. Hette han Kenneth Gustavsson som drog till med en fantastisk volley från 30 meter i början av millenniet? Framtiden innebär visserligen inte given succé men det är ett av supporterskapets stora glädjeämnen, att få var med när det händer och börjar.

Vi fortsätter att tända stjärnor… Framåt Malmö!

 

John Börén2021-03-29 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?