Måndag Morgon: Njut

Måndag Morgon: Njut

Att vara fotbollssupporter är att våndas i 90 minuter plus tillägg. Men det är också att stanna upp och njuta.

Lund. Egentligen är man ju inte klok som fotbollssupporter. Det är ett rent helvete många gånger. Nervositet före matchen. Nervositet under matchen. Och sen efter kanske, kanske man kan vara lite nöjd - eller så får man börja planera för nästa match.
Fem minuter kvar vid ledningen upplevs som 90 minuter men skulle man vara vid underläge är det fem sekunder.
Ett inkast ett par meter in på egen planhalva är för motståndarna en farlig chans.
Straff eller friläge för egna laget är däremot i bästa fall en 50-50-chans. För MFF är en straff kanske en målchans som konverteras var tionde  gång eller så...

Det är svart eller vitt. Mest svart.

Men det är också underbart. Känslorna flödar. Tillsammans. Med bröder och systrar på läktaren och med spelarna. Tillsammans går vi igenom upp och ner. Tillsammans tar vi vinsterna och tillsammans tar vi förluster.

Det är sällan man passar på att njuta. Det är sällan man egentligen tycker det är skönt att vara supporter.

Men jag vill ändå passa på att lägga in en önskan här. Passa på att njut. Det är fyra matcher kvar. Vi leder serien och kommer, högst sannolikt, ha matcher som betyder något hela vägen in. Vi kommer ha chans på guldet hela vägen fram till december.
Det kommer vara matcher med spänning, stress och nervositet. Chanserna att andas ut lär vara små eller obefintliga. Det kommer var känslor utanpå kläderna hela vägen in.

Och så lägger man till Champions League på det. Där hoppet om att få med sig poäng minskar lite för varje gång man åker på en fet smäll, men det finns ändå där. Vi har två fantastiska kvällar på Stadion kvar i Europa i år. Dessutom en bortamatch till Turin. Är det äntligen vår tur att skrälla.

Sju matcher kvar. Kniven på strupen i vartenda en. 90 minuter plus tillägg av ett rent helvete för känslorna. Det kommer vara förfärligt. Det kommer vara slitsamt. Det kommer vara jobbigt utav bara helvete.

Kan man annat än älska läget? Vi har sju matcher kvar och alla betyder något. Det är precis här vi vill vara. Alla vill byta plats med oss. Njut.
Njut. Sjung. Skrik. Känn.

Vi är Malmö FF.
Låt oss göra avslutningen av säsongen till något otroligt.
Tillsammans.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-11-01 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?