Måndag morgon: Nu är vi igång

Måndag morgon: Nu är vi igång

Det här så här det ska vara. Besvikelsen och euforin går hand i hand. Det är detta som är Allsvenskan

Motala
God måndag morgon, mästare!
En ny vecka väntar och drygt sju dagar till att tagga till inför nytt allsvenskt toppmöte borta mot Djurgården. Colak är frisk, har börjat göra mål och tar varje chans att berätta för omvärlden hur mycket han trivs i Malmö. Birmancevic har debuterat, hunnit briljera med sina dribblingskonster och sånär blivit matchhjälte. Rieks levererar, Bonke gör det han ska och Knudsen blir bättre och bättre. Det finns många växlar till att hoppas på hos både AC och Ola Toivonen. Fullsatt igår på Stadion, alla åtta biljetter var slutsålda.

Men det är inte hela sanningen, väl? För oss som är lite mer halvtomma i sinnet är det svårt att fokusera på något annat än söndagens två tappade poäng. Varför får vi bara in ett mål trots mängder av chanser och stort spelövertag? När ska vi börja hålla nollan och slippa vara livrädda för fasta situationer emot oss? Seriens bästa trupp, ändå verkar tränaren inte vilja göra några byten under match. Hur gick det för Berget? Nästa match går på Tele2 med sitt berömda underlag och vill det sig illa kan vi ha fem poäng upp till Djurgården efter fyra omgångar.

Det här så här det ska vara. Besvikelsen och euforin går hand i hand. Det är detta som är Allsvenskan. 1-1 hemma mot Östersund. Vi har varit med om det förr, och vi kommer att vara med om det igen. Spänningen och fascinationen som aldrig tappar taget från april till november är en del av livets goda.

Kom ihåg hur tråkigt det var för bara en månad sedan innan säsongen hade dragit igång. Minns också att det bara var för en vecka sedan då fotbollens mörka krafter visade sina fula trynen i ljuset och lade fram sitt förslag till sin superliga. Då blir det lite lättare att uppskatta förtreten i att kryssa mot Keita, Sundberg och Bellman.

Nu är vi i gång med allt vad det innebär. Framåt Malmö!

John Börén2021-04-26 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?