Måndag morgon: Nu kommer mörkret - Den fina tiden

Måndag morgon: Nu kommer mörkret - Den fina tiden

Mörker, jobb och kallt - Visst är det fint?

Kalmar.
I veckan börjar jag jobbet igen efter sommaren och jag förmodar att många går tillbaka snart om man inte redan gjort det. Dagarna blir kortare och kortare. Värmen släpper oss snart helt. Det finns en del som kan se fram emot hösten med skräck i blicken. 
Men... Jag tycker det finns en hel de positivt. 

På torsdag spelar Malmö match i Luxemburg. Seger där och vi har gruppspel klart igen. Europa League eller Conference League återstår att se. Europa League är såklart att föredra och OM vi slutar minst trea får vi chans till slutspel på våren. Det kan bli många roliga matcher även om Champions League gick i stöpet.

Kvällsmatcherna i Europa är, tröjfiaskot till trots, något alldeles extra. Det kanske inte blir världens roligaste motstånd, men jag ser fram emot det oerhört mycket.
Även om jag gärna ser att andra klubbar floppar i Europa hade det ändå varit rätt kul om vi hade kunnat vara några klubbar som fixat gruppspel i år. Djurgården ser minst sagt pigga ut.

I serien behöver vi framförallt steppa upp vårt spel på plast men vi har överlag ett klart lättare spelschema i höst jämfört med våren. Vi slipper Stockholmsresor och ska dessutom ta emot både Bajen och Djurgården hemma. Lägg därtill att truppen spetsats med speed så känns det som att vi absolut ska utmana toppen hela vägen in.

Ny tränare? Vi får väl se vad som sker på tränarfronten. Jag är, som ni säkert vet, full av beundran för Georgsson och inte ett dugg tveksam att han reder posten men vi kan såklart inte utesluta att det kommer in något nytt och det piggar ju alltid upp med en ny tränare. Spännande.

Och om inte det räcker? Då kan ni väl slå en blick på Superettantabellen. Kolla där. Längst ner. Det är så man blir kär och något hela Sverige (nästan hela) kan enas om. Det är vackert så det förslår.
Och glöm inte köpa boken "Faktura Luft" av Linda Hedenljung om hela bygget och hur det raserades av ren idioti. Perfekt läsning i höstmörkret.

Så kom då mörkret och kylan. Vi är redo för dig.

Lund
Ovan rader skrevs innan matchen mot Sirius. Just nu, timmarna efter förlust, kan jag inte påstå att jag ser lika positivt på den kommande tiden.
Men, jag landar ändå i att jag tycker att det finns tillräckligt med positivt inför framtiden för att tycka att alstret håller.
Sirius borta är ingen lätt match. Man kan tycka att vi, med våra ekonomiska resurser, borde besegra Sirius lätt men så fungerar inte fotbollsvärlden. Vi har inte en helt överlägsen trupp. Vi har en trupp som fortfarande saknar vissa delar som kommer göra att vi inte alltid presterar på bästa sätt.

Vi gjorde ingen bra match i Uppsala och det här är, uppenbarligen, inte en säsong då vi får med oss resultat vi kanske inte alltid förtjänar. Det i sig tyder kanske på att vi inte får guld. Och så kan det mycket möjligt bli. Vi kan mycket väl sluta säsongen utan att vara mästare. Så fungerar det. Vi kommer inte vinna varje år. Det är inte kul, men en verklighet.
Och i min värld är det orimligt att kräva guld varje år. Däremot kan vi ha som mål att försöka vinna, men kravbilden bör, tycker jag, ligga i att fixa Europa varje år.

Det är viktigt. Topp 3.

Och vi är inte de enda som har problem.

Så. Kom så mörkret.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-08-08 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?