Måndag Morgon - Ny vecka, nya tag!

Måndag Morgon - Ny vecka, nya tag!

Besvikelsen efter förlusten mot Kalmar var enorm, men nu måste Malmö FF steppa upp och visa att vinnarmentaliteten är intakt.

TV: Henrik Rydström: ”Alla mina byten i matchen var dåliga”


Jag led med min son i söndags.
Som så många andra med himmelsblått hjärta hade han rest till Kalmar för att få uppleva något liknande den euforin vi kände när Jo Inge Berget, den ack så saknade, med en sublim yttersida biljardstötte in 0-1 2021 och i praktiken säkrade SM-guldet.

Vi var där tillsammans den gången, sonen och jag, och firade lyckligt med tusentals andra MFF:are på kortsidan bakom målet, men i år låg jag på en playa på Mallorca och såg med fasa på mobilen hur Sportbladets målservice på övertid serverade självaste motsatsen till det lyckorus vi upplevde knappt två år tidigare. Jag led som sagt med sonen som hade trettio bittra mil hem. Själv kastade jag mig i Medelhavet för att skölja av mig besvikelsen och försökte därefter sms:a lite uppmuntrande ord till ätteläggen.

Nu är det som det är, vi tappade lite momentum förra söndagen, men lik förbannat ligger faktiskt guldet ännu i våra egna händer. Vinner vi resterande fyra matcher är saken klar.
Det blir inte lätt, men det är sällan lätt att vinna allsvenskan. Det är rätt få gånger man har förmånen att defilera hem serien och inget lag lär göra det denna gången heller.

För Malmö FF är det i det närmaste rutin att vi slåss om titeln när det drar ihop sig på hösten och där är vi meritmässigt förkrossande överlägsna både Elfsborg och Häcken. Vi är landets mest vinnande fotbollsklubb och nu är det hög tid att ta fram den där mentaliteten vi gärna berömmer oss själva för att ha.

Fyra matcher återstår och de fyra matcherna skall vinnas. Kunde vi vinna åtta matcher i rad i våras kan vi klara att vinna hälften så många nu när det verkligen gäller något.
Har vi åtminstone "bara" tre poäng upp och jämn målskillnad inför slutdramat mot Elfsborg är jag säker på att vi fixar det. Hexenkesseln gör jobbet, men vi måste se till att vi inte har tappat bort chansen innan dess.

Så, låt oss hoppas att det här landslagsuppehållet har kommit truppen till godo och att laget, liksom jag själv efter ett par magnifika veckor nere på Mallis, har tankat energi och positiva känslor så att vi står rustade mentalt inför den stentuffa utmaningen vi har framför oss. Vi har som sagt allt i egna händer och bara det är ju något att glädjas åt.

På söndag börjar vi med att ta tre poäng mot Varberg och kan vi dessutom snygga till målskillnaden en aning där kan det vara värt mycket.
Det är dags att steppa upp nu MFF, allsvenskans upplopp börjar denna veckan.

Pontus Kroon2023-10-16 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?