Måndag morgon: Nytt år, ny måndag

Måndag morgon: Nytt år, ny måndag

"Allt var kanske inte bättre förr. Eller sämre. Men en god fortsättning känns åtminstone rimlig."

Motala
Måndag morgon. Årets första. Gott nytt 2021!

För ett år sedan ägnade sig den här krönikan åt att bearbeta nyheten om att Jon Dahl Tomasson fått en ny anställning och att Malmö FFs nye tränare därmed var utsedd.  De ovissa veckorna efter Uwe Röslers plötsliga sorti var äntligen över och man kunde blicka framåt mot det kommande dubbelmötet mot Wolfsburg i Europa League.

Denna upplaga av årets första vecka bjuder på mindre dramatik. En ny videoanalytiker och Jeffrey Aubynn i alla ära men annars handlar snacket mest om vem av AC, Thelin och Ahmedhodzic kommer att stanna kvar för att vakta Sven-Lennart kommande säsong.

2017 inleddes med skepsis mot Magnus Pehrsson och förhoppningar om en hemvändande Jiloan Hamad. När 2014 inleddes stod vi utan både tränare och förstemålvakt efter att Norling dragit till Norge och Dahlin stuckit till Turkiet. Å andra sidan hade Mahmut Özen nyss skrivit på… För tio år sedan skrevs en liknelse om ett Champions League-kval i julgrisens käft.

Året därpå laddade Himmelriket mest inför supersatsningen att skicka en delegation på hela åtta personer för att bevaka Malmö FFs träningsläger utanför spanska Malaga, där spännande namn som Pep Clotet, Agon Mehmeti och Pontus Jansson skulle få chans att presentera sig. Den första måndagen 2008 manade krönikören till modesta förväntningar på nya tränarparet RolleGren och i januari 2005 var Markus Rosenberg och Samuel Barlay ett realistiskt anfallspar.

Allt var kanske inte bättre förr. Eller sämre. Men en god fortsättning känns åtminstone rimlig.

Framåt Malmö!
 

John Börén2021-01-04 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?