Måndag morgon: Om en kärlek ingen kan förstå

Måndag morgon: Om en kärlek ingen kan förstå

Alla hjärtans dag - Dags för en hyllning till laget i mitt hjärta.

Lund. Dags för handelns hittepodag nummer ett (eller ja, konkurrensen är just nu rätt hård så min bedömning kan justeras framöver) Alla hjärtans dag. En dag då vi "förväntas" köpa saker till våra närmaste och fira att vi älskar dem. Och visst - Det är väl inte helt fel egentligen. Är det något jag lärt mig under mina snart 40 år är det att det är svårt att visa uppskattning för mycket. 

Jag har ganska mycket jag uppskattar och håller varmt i hjärtat - och först ut är såklart min familj. Fru och mina tre barn. Det finns ingenting som kan matcha det i vare sig kärlek eller vikt. Det kommer alltid vara nummer ett.

Men nu är ju detta en MFF-sida och inte familjeliv.se så jag tänker inte tråka ut er med familjebiten mer. För det finns ju en kärlek till annat också - Och det går inte att komma i från att min kärlek till Malmö FF. 

Uppväxt på Österlen. Första matchen på Stadion gick åt helvete - Förlust mot Degerfors på 90-talet. Överhuvudtaget att försöka forma en identitet som supporter till Malmö FF under 90-talet var inte lätt. Vi fick inget gratis - Det ska gudarna veta. Så vi som formades i vårt supporterskap på 90-talet härdades - Minst sagt då det ju slutade med en förnedrande degradering 99. Kan ju jämföras med folk som började följa Malmö runt 2010... 

Men det är det - I dag uppskattar jag så oerhört mycket att jag var med om det "mörka 90-talet". När Malmö fick glädjas åt platser i mitten av tabellen. När MFF:s status som nummer ett i staden var hårt ifrågasatt när Percy Nilssons mannar plockade SM-guld till stan. När det inte ens längre var givet att vi var nummer ett i Skåne då mjölkkossan från Olympia stormade fram. 

För jag var med då. Jag är med nu. Jag kommer vara med imorgon. Jag kommer alltid finnas där för Malmö. Det finns stunder när jag hatar att bry mig så mycket. Det finns stunder när jag varit så jävla förbannad på spelare, ledare och styrelse. Det finns stunder då jag skämts över uppträdandet från MFF-familjen. 

Men aldrig - Inte en enda gång - har jag övervägt att inte gå till Stadion när det spelas boll nästa gång. Aldrig har jag övervägt att överge mitt lag. 

Det finns ett citat från Alessandro Del Piero som jag älskar. Det var när Juventus åkte ur i Calciopoliskandalen. Många spelare lämnade Juve när Serie B blev en realitet. Del Piero stannade: "Man lämnar inte en gammal dam i nöd" (Och syftade till Juventus smeknamn "La vecchia signora") (Citatet kan se något olika ut beroende på översättning).

Malmö kallas ju visserligen inte den gamla damen, men ett är säkert. Oavsett var Malmö står i morgon kommer jag finnas där. I vått och torrt. I regn och solsken. Då är jag där. Hos mitt hjärta. Med min andra familj. Tillsammans har vi upplevt otroliga saker och det kommer otroliga kvällar och matcher framöver. Var så säkra. För vi är Malmö FF. Jag kommer aldrig lämna er. 

En kärlek ingen kan förstå
Ända till graven e jag himmelsblå
Jag tänker på dig varje natt och dag
Du är min själ, mina andetag

Vi är Malmö MFF
Vi är vackrast störst och allra bäst
Tänker på dig varje natt och dag
Och sjunger högt för vårat lag

--------------
Tack Malmö FF. Tack för allt.
Och grattis på alla hjärtans dag. 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-02-14 09:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?