Måndag morgon: Orimligt

Måndag morgon: Orimligt

"Allsvenskan lever, till och med när den i praktiken är avgjord."

Motala
Hösten är här och Allsvenskan närmar sig slut. Alla är överens om att det bara är en tidsfråga och formaliteter som återstår innan Malmö FF kan lyfta pokalen och fira sitt 24:e SM-guld.

På flera håll har man kunnat läsa och höra om den stigande oron för att den himmelsblå dominansen på både lång och kort sikt skulle vara destruktiv för den så folkkära fotbollsserien. Spänningen och dramatiken kommer tyna bort i takt med att MFF:s överlägsenhet cementeras och ingen vill väl se motsvarigheten till ett svenskt Bayern München?

Håll min öl, hördes det från tabelljumbon Västerås. Bäst mot sämst och en bekväm serieseger i potten. Ändå gjorde sig klyschan om att motivation slår klass sig påmind med högsta möjliga tydlighet. Igen. Allsvenskan lever, till och med när den i praktiken är avgjord.

Större varningsklockor om den inhemska fotbollens framtid dånar väl efter gårdagens spektakel i Stockholm. Fortfarande har inte de goda supporterkrafterna lyckats kväva det bedrövliga beteendet från de individer som känner sig behöriga att styra händelseförloppet i en riktning tvärtemot vad klubbar, spelare och majoriteten av åskådarna vill. Ännu verkar föreningarna och polisen sakna plan, dialog och beredskap när sådana här fadäser inträffar.

Det plötsliga smällandet från djurgårdsläktaren kan inte ha kommit som en överraskning, planerna hade läckt ut i förväg. Ändå blir det som det blir, med en avbruten match som kommer att sakna vinnare även när den så småningom blir färdigspelad.

Nu fick Hammarbypubliken aldrig fira sin derbyvinst med sina supportrar. Och om Djurgården skulle lyckas återhämta sig och satsa allt på en tokoffensiv och få in två mål på en kvart i eftermiddag… Ja, då var det ju en rätt igenom lyckad taktisk manöver från de kastande klåparna.

Det är förstås helt orimligt.

Nåväl, Olympiakos på torsdag och ny guldmatch på måndag. Den i eftermiddag räknas inte.

Framåt Malmö!





 
 
 

John Börén2024-10-21 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????