Måndag Morgon - Utan toapapper och snuttefilt

Måndag Morgon - Utan toapapper och snuttefilt

Coronapandemin är ett faktum och med den stannar världen upp. Malmö FF är inget undantag.

Normalt sett skulle jag ha skrivit en krönika om känslan efter en traditionsenlig seger mot AIK hemma på Stadion och sedan fylla på med en liten småputtrig text om förväntan inför den allsvenska premiären.
Nu blev det, av kända skäl, ingen cuptriumf igår och den allsvenska premiären kommer att låta vänta på sig.

Egentligen är det ganska värdsliga problem, men ändå en smula ovant för världens alla fotbollssupportrar som nästan alltid har kunnat använda fotbollen och hjärtats lag som en snuttefilt.
Flickvännen har gjort slut "jo men Boca spelar ju på söndag", jag har förlorat jobbet "ja men jag jobbar fram Liverpool till seger på lördag", bilen har rasat, "det rasar vi av oss på Norra i kväll när vi krossar HIF" osv, osv.

Nu har såväl toapapper som snuttefilt ryckts ifrån oss och det känns faktiskt lite tomt. Toapappret kommer nog tillbaka i butikerna ganska snabbt, men när allvenskan och all annan fotboll kommer igång är mer oklart.
Man får helt enkelt försöka sysselsätta sig med annat under den tid man normalt skulle sätta av till MFF.

För egen del lär det inte vara så komplicerat då jag jobbar med säkerhet och i dessa tider har vi en hel del extra att göra. Dessutom ser min kloka fru påpassligt till att ge mig lite mer uppgifter nu när jag inte kan skylla på att jag skall titta på Di Blåe.
Det blir ju rent generellt lite mer tid hemmavid just nu och om jag får vara ärlig är just den biten ganska mysig för en hårt arbetande småföretagare.

Jag hoppas dock innerligt att denna tuffa tid för Sverige och världen passerar någorlunda fort och att så få som möjligt tvingas sätta livet till.
Det kommer en dag då bollen åter ruller rullar på Stadions gröna matta och den himmelsblå väggen gungar i bakgrunden.

Till dess får vi vara rädda om varandra, hålla ihop och framför allt ta hand om våra gamla som är oerhört utsatta just nu.

Tvätta händerna och: Sprita på - Himmelsblå!

Pontus Kroon2020-03-16 06:40:48
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?