Måndag morgon: Premiärvecka

Måndag morgon: Premiärvecka

"Se om Blådårar, tvätta halsduken (eller låt bli om du aldrig gjort det tidigare) och ladda inför Kalmar borta."

Motala
Måndag morgon i premiärveckan. På söndag drar den gång igen, den lika bespottade som älskade Allsvenskan. Serien som är så obetydlig för de utomstående men som betyder allt för de invigda.

Unna er en vecka av sträckläsning och maratonscrollande av statistik, uppsnack och allsvenska biblar. Se om Blådårar, tvätta halsduken (eller låt bli om du aldrig gjort det tidigare) och ladda inför Kalmar borta.

Årets säsong kan bli en ny gyllene resa mot pokalen. 2022 kan bli Milos år. Det kan innebära det stora genombrottet för Nanasi och Hugo, kanske blir det jublande comebacker för både Toivonen och Knudsen. Och så AC och IKT på det…

Statistiken ser väl helt okej ut för Malmö FFs del när man tittar på resultaten från tidigare års första omgångar. Ändå bär jag med mig en stark känsla av att årets första match oftast slutar oavgjort. Som en liten uppskjutning av festen, ett farthinder istället för en påfart som leder till ytterligare en vecka av ovisshet innan Malmö börjar vinna på riktigt. Men, det är väl bara i mitt huvud…

Med bara dagar kvar… Fortfarande höjer inget stämningen som att nynna på sången Hadzikadunic och hans kvantitativa efternamn. En ramsa som för mig, trots dryga 20 år i exil, känns så mycket Malmö.

Men de två decenniernas frånvaro från staden gjorde inte smärtan mindre när rapporterna om de dödliga dåden på Latinskolan nådde mig. Jag är långt ifrån någon av de värst drabbade, men det gör ändå ont och tankarna går till alla som bor och lever i Malmö stad vars vardag och trygghet ännu en gång skakades om av ett vansinnigt utbrott av våld.

Låt dagarna fram till match präglas av kärlek och gemenskap, för Malmö och Malmö FF.

Framåt Malmö!
 

  
 

John Börén2022-03-28 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?