Måndag morgon: Prime minister of Scandinavia

Måndag morgon: Prime minister of Scandinavia

"Idag väntar ännu en måndag där man inte behöver frukta sina östgötska kollegors samtalsämnen."

Motala
Måndag morgon och ett uppvaknande i ett land som av allt att döma verkar stå inför ett maktskifte. En förändring som gläder många men oroar andra. Osäkerheten inför framtiden är stor, vad innebär detta?

Nej, jag menar inte att Häcken leder Allsvenskan samtidigt som Malmö FF desperat jagar en europaplats. På den fronten var ordningen åtminstone delvis återställd igår.

Matchen mot Norrköping blev ett klassiskt sportradiodrama för mig. Efter att längs E4:an först fått lyssna igenom en storslagen 0-0-match av den grandiosa karaktär som bara derbyn i huvudstaden kan uppnå såg jag fram emot den senare avsparkstiden som skulle få de sista milen att gå lite fortare.

Tjenare. Tidigt baklängesmål. Dubbla skador. Brända målchanser som verkade kulminera i en missad straffspark. Då var vägen hemåt lång, mina vänner.

Men det skulle vända. Rapporter om mål, Kiese-Thelins revansch och ”Malmö FF för hela slanten” vällde in i kupén och det kändes som att det inte bara var jag som slagit på farthållaren. Idag väntar ännu en måndag där man inte behöver frukta sina östgötska kollegors samtalsämnen. 

Det är smått otroligt men väldigt fascinerande hur ett tränarbyte kan ha sådan inverkan på ett fotbollslag med så mycket rutin och så många viljor inom sig. Samma lag som såg ut att längta efter försäsongen i matcherna mot Kalmar och Elfsborg för bara någon vecka sedan.

Jag vill absolut inte se en staty utanför Stadion föreställande Åge Hareide. Jag vill se honom som Sveriges statsminister. Risken är väl att både Norges och Danmarks befolkningar kan tänka sig detsamma. Hela Skandinaviens främste ledare? Ja, varför inte?

***
I veckan drar Himmelrikets Jon Nordström till Europas centrum för att bevaka MFF:s fortsatta spel i Europa League. Missa inte! Låt oss hoppas på bortapoäng, får och kyrkor i Belgien.

***
Förläng med Berget. Bara gör det.

Framåt Malmö!       
 

John Börén2022-09-12 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?