Måndag Morgon - Serieledare i kostym

Måndag Morgon - Serieledare i kostym

I skuggan av den glödheta drabbningen mot Rangers och deras 50000 blodtörstiga skottar på Ibrox blev MFF under söndagen åter serieledare. Utan att lyfta ett finger.

Nåja, utan att lyfta ett finger var kanske en liten underdrift, vi stod ju ändå för en gedigen försvarsinsats på Örjans Vall i lördags och fick med oss en poäng som givetvis avgjorde att vi leder allsvenskan efter 14 omgångar, men det var ändå en smula behagligt att konstatera att Djurgården helt på egen hand hasade ner bakom oss igår eftermiddag.

Detta självutnämnda självspelande piano skulle ju bara städa av tvillingbrorsan AIK på lillebror Bajens hala balkongmatta, men se det gick inte och ett fint tillfälle att smita ifrån Mesta och Regerande Mästarna gick om intet. Malmö FF blev i stället serieledare i kostym, om uttrycket tillåts.

Det är kanske inte så mycket att yvas över i den fjortonde omgången, men då jag hela tiden bestämt har hävdat MFF kommer att vinna allsvenskan i år då vår trupp är överlägset starkast i längden, fyller det mig med välbehag att vi har greppet redan under första halvan. Detta trots ett intensivt spelschema, AC:s EM-frånvaro, Ola Toivonens långtidsskada samt Johan Dahlins och Oscar Lewickis långa konvalescenser under våren.

Faktum är att våren var ganska långt ifrån optimal för Di Blåe, tvärtom var den kantad av rätt mycket strul, så att vi nu är klara för europeiskt gruppspel med häng på både CL och EL samt att vi leder ligan känns faktiskt alldeles utmärkt!

Jag är säker på att serieledningen dessutom ger pågarna lite extra råg i ryggen i morgon kväll när de skall se till att de där 50000 skottarna slutligen håller flabben och jag vet att både kvaliteten, erfarenheten och självförtroendet i den himmelsblå truppen är av det slag att de kan uträtta stordåd på Ibrox.

Vi har ett fantastiskt trackrecord mot skotska lag och Rangers är bara ett av de gäng som fått vika upp kilten för att bli smiskade av de barska Malmöiterna. Det kommer att bli fantastiskt spännande att se om vår styrka eller Rangers revanschlusta kommer att avgöra i morgon. Jag längtar och jag är så tacksam för att jag är MFF:are och får uppleva dessa matcherna så gott som varje säsong.

Det är faktiskt så att jag nästan glömmer att det idag är första dagen på jobbet efter en underbar liten semester. Så härligt är det att vara himmelsblå.

Pontus Kroon2021-08-09 07:17:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?